Автор
Веселина Петрова

Момичета, рисуваните вежди се завръщат на мода

Тенденциите се променят, но също така и се въртят - почти като Луната около Земята. И ето че модата на дебелите вежди отстъпва място на добре познатите ни рисувани вежди.

И това се вижда навсякъде - от TikTok до Седмицата на модата в Париж, където по-рано тази година гримьорът Пат Макграт изрисува най-фините извити линии високо върху челата на моделите за ревюто на Maison Margiela, скривайки естествените им вежди отдолу.

След това през май Met Gala беше залята от едва забележими вежди, като Зендая, ФКА Туигс и Доджа Кет избраха изсветлени или тънки вежди.

„Определено забелязвам завръщането на тънките вежди, но днешният вариант се фокусира върху скулптурирането и подчертаването на чертите, а не върху оформянето им с молив“, казва британската художничка на вежди Холи Паркс.

„Ако обмисляте да изтъните веждите си, препоръчвам ви да си запишете час при специалист“, съветва още тя.

Макар че изтънените вежди се срещат все по-често в социалните медии, експертът по вежди Камини Вагела, която повече от 35 години скубе веждите на звезди от А класа и кралски особи в лондонския си салон, предупреждава да не се подражава на никого, когато става въпрос за красота.

Веждите са напълно индивидуални и към тях трябва да се отнасяме като към такива, независимо от това какво ни казва модата, казва още Вагела. И си припомня, че е видяла снимка на Туиги на върха на славата ѝ през 60-те години на миналия век и се е спряла на веждите ѝ.

"Погледнах я - тя имаше тънки бледи вежди, които ѝ подхождаха - и разбрах, че толкова много жени ще я копират и ще изглеждат напълно нелепо“, казва тя в интервю за Си Ен Ен.

„Изобщо не вярвам в модните тенденции при веждите. Въпросът е какво подхожда на отделния човек - никоя форма не може да подхожда на всички“, пише БГНес.