Автор
Ева Григорова

Сбогом на една легенда: Франция изпрати Ален Делон

Светът се сбогува с една от своите най-ярки звезди. Ален Делон бе положен във вечен покой в личния параклис на имението си в Души, Централна Франция. Актьорът напусна този свят в неделя на 88-годишна възраст, както съобщи АФП, позовавайки се на близки до семейството.

Последното сбогом с легендарния артист премина в тесен кръг, съгласно неговото желание. Около петдесет подбрани гости присъстваха на церемонията, проведена при закрити врати според желанието на звездата. Въпреки интимния характер на събитието, стотици почитатели се стекоха в Души, отдалечено на около 80 км от Париж, за да отдадат почит на своя идол. Те отрупаха с цветя оградата на имението, превръщайки я в импровизиран мемориал.

В знак на уважение към феновете, синовете на Делон - Антъни и Ален Фабиен, излязоха пред замъка, за да поздравят събралото се множество.

Делон винаги е гледал философски на края на житейския път. „Не изпитвам абсолютно никакъв страх от смъртта", сподели той пред списание „Пари мач" през 2011 г. Наскоро изданието преиздаде снимка от същата година, на която актьорът позира пред гробницата, където е планирал да бъде погребан, в построения от него параклис.

Погребението на Делон в частен имот е безпрецедентно за Франция, като за целта е било необходимо специално разрешение от префектурата, отбелязва АФП.