Автор
Антония Михайлова

Живот, белязан от болка, отхвърляне и борба: Печалната съдба на непризнатия от Ален Делон син

Колаж: Woman.bg

Ален Делон си отиде на 18 август 2024 г. От появата му на големия екран през 60-те години на 20-ти век и през следващите десетилетия синеокият французин заслужено бе смятан за една от най-ярките звезди на европейското кино – и един от най-красивите мъже на своето време. Покоряващият му магнетичен поглед, актьорският му талант и харизма до днес продължават да държат всеки зрител в екстаз, гледайки филми с неговото участие.

Слава, жени, богатство – в дните му имаше всичко. Но не всичко в живота на Делон всъщност е толкова розово и непорочно. Една от най-тъмните страници в биографията на актьора е връзката му с Ари – син на певицата Нико, когото той до последния си дъх не пожелава да признае за свое дете. Отхвърлен и забравен от всички, Кристиян Аарон Булон, както е истинското име на Ари, умира в самота.

Делон има три признати деца – Антъни (от актрисата и единствена съпруга Натали Делон), Ален-Фабиен и Анушка (от нидерландската манекенка Розали ван Бремен). Всички те приличат много на актьора. Но само един можеше да се похвали с най-голямо физическо сходство с прочутия си баща – Кристиян Ари Булон. Момчето се ражда на 11 август 1962 г. Той е плод на мимолетната афера на Делон с култовата германска моделка, певица и артистка Нико, чието истинско име е Криста Пeфген.

View post on Instagram
 

Нежеланото дете

Нико работи като модел, участва във филми на Анди Уорхол и пее. Нейното сътрудничество с The Velvet Underground все още се смята за един от най-великите записи на 20-ти век. Младата жена никога не е чувствала липса на мъжко внимание, но изпитва специална топлина към Ален, когото среща на снимачната площадка.

Когато Нико разбира, че е бременна, веднага споделя на Делон. Но той отказва да обсъжда тази тема, още по-малко да признае детето. За жалост, по време на бременността си тя продължава да употребява LSD и не възнамерява да промени нищо от живота си в името на детето. Ражда се момче - Ари, а Пефген пише писма до Ален през целия си живот, но така и не изпраща нито едно.

View post on Instagram
 

Скоро след раждането на момчето, което Ален Делон не признава за свое, а майката на Нико настоява тя да абортира, красавицата е принудена да го води по турнета из Европа със себе си. Когато Ари навършва четири години, малкият е буквално на ръба на смъртта. Това се случва, след като детето неволно поглъща незаконни вещества, които се намирали свободно в апартамента на майка му в САЩ. След този инцидент Нико решава да напише писмо до майката на Ален Делон - Едит Булон, в което ѝ разкрива, че има внук. След две седмици възрастната жена вече е в Ню Йорк. По-късно самата Едит ще признае, че в мига, в който е видяла Ари, е останала поразена от приликата му със собствения ѝ син Ален. Взела го със себе си без колебание.

Не след дълго Едит и вторият ѝ съпруг – Пол Булон, осиновяват Ари. Този избор на Едит ѝ коства разрив в и без това обтегнатите отношения между нея и сина ѝ, който заявява: “Или аз, или той”. Самият Ален още носи болката в сърцето си, че някога собствената му майка го е изпратила в приемно семейство.

View post on Instagram
 

Самота и проблеми с наркотиците

Самата Едит обаче не възнамерява Ари да е постоянно до нея. Изпраща внука си в затворен католически колеж в Сен Луис с мотива, че зад високите му стени Ари ще бъде защитен от досадното внимание на пресата и от влиянието на неговата наркозависима майка. Там обаче момчето се е чувствало нещастно, признава след години Кристиян Ари Булон. По думите му това било място, в което чувствал, че никой не се нуждаел от него, но никога не посмял да каже на баба си за това, от страх да не я нарани.

След колежа 17-годишният Ари се завръща в дома от детството си и започва първоначално да работи като помощник-готвач на сладкиши. След това се присъединява към музикалните турнета на майка си и се снима в няколко филма. Участва и в някои от клиповете на Velvet Underground – ъндърграунд бандата, в която я вкарва Анди Уорхол, влюбен във външността, но и в дълбокия глас на Нико. За жалост, близостта с майка му се оказва фатална, завличайки го в бездната на наркотиците. Към това го подтиква самата Нико. В автобиографията си „Любовта никога не забравя”, написана години по-късно, Ари Булон разказва за отношенията с майка си. А в интервю през 2018 г. признава: “От 16-годишен до самия ѝ край използвахме един и същ препарат, една и съща спринцовка. Това беше начин да бъдем заедно.”

View post on Instagram
 

Най-болезнената среща в живота на Ари

Не само обаче бабата виждала изумителната прилика с Ален Делон. Кристиян често бивал спиран по улиците от непознати, питащи го дали е роднина на известния актьор. Но самият Делон продължавал да бъде все така студен и не искал и дума да чува за него.

По разказ на Кристиян Ари единственият път, когато Ален Делон пожелал да говори с него, бил след погребението на Пол Булон. По време на траурната церемония Делон се престорил, че не забелязва Ари, а на изхода от църквата неочаквано му предложил да закара младия мъж до метрото.

„Помни, ти си просто мой приятел и нищо повече. И ще ти кажа какво, приятелю - нямаш нито моите очи, нито моята коса. Ти изобщо не си мой син и никога няма да бъдеш. Спах с майка ти само веднъж“, отсякъл хладнокръвно Ален Делон, вероятно завинаги отсичайки с думите си и последната надежда на Ари да го признае за негов син.

View post on Instagram
 

След тази болезнена среща между Делон и Ари двамата повече никога не се срещат очи в очи. Младият мъж не спирал да твърди пред медиите, че е първородният син на Ален Делон, но самият Делон не проронвал и дума за това пред журналистите.

Ари Булон се жени и официално има две деца – Чарлз (25 г.) и Бланш (18 г.), но дори и този факт не повлиява на Ален Делон да се подложи на ДНК тест за бащинство.

Липсата на признание от баща му и нестабилността на майка му оставят траен отпечатък върху неговата психика

След смъртта на Нико през 1988 г. баба му Едит, загрижена за неговото състояние, изпраща Ари в рехабилитационна клиника, където той се подлага на психиатрично лечение.

Ари отново е оставен на произвола на съдбата след нейната кончина през 1995 г. Опитва се да печели пари като фотограф и като художник, но животът му е хаос и без подкрепата на надеждни близки, той е абсолютно неспособен да води дори подобие на обикновен живот.

Историята се повтаря: Как изглежда голямата внучка на Ален Делон, изоставена от сина му като дете (Снимки)
НОВИНИ
Автор Антония Михайлова

Историята се повтаря: Как изглежда голямата внучка на Ален Делон, изоставена от сина му като дете (Снимки)

Автор Антония Михайлова

Трагичният край на Ари

През 2015 г. Ари получава инсулт, след което е приет в психиатрична болница. За съжаление инсултът се оказва фатален - вследствие на него тялото на Ари е наполовина парализирано и той е принуден да си придвижва в инвалидна количка. Булон живее в бедност, без семейство и приятели. Настанява се в малък беден апартамент и разчита единствено на помощта на социалните служби за грижи.

На 20 май 2023 г. на 60-годишна възраст Ари Булон е намерен мъртъв в апартамента си в Париж. Социалният работник, който трябвало да го навестява редовно, не се явил при него около месец – още един трагичен и абсурден детайл от нещастния и горчив живот на Кристиян Ари Булон – сина на Ален Делон, когото актьорът така и не призна до сетния си дъх.

„И въпреки че бях без пари, без постоянна работа, обикновен долнопробен наркоман, който се нуждаеше от най-обикновена подкрепа или поне само от участие, не бих приел помощ от такъв баща“, пише в мемоарите си Ари. Той неведнъж подчертава, че не е написал книгата, за да използва последния си шанс да привлече вниманието на баща си. Просто са му трябвали пари, за да издържи още малко..., преди да приключи живота си, белязан от болка, отхвърляне и борба за признание.

View post on Instagram