Автор
Ева Григорова

Бронзовата ни медалистка от Олимпиадата Кимия Ализаде позира за Vogue

Българската националка Кимия Ализаде изгря на страниците на британското издание на списание Vogue. Таекуондистката спечели бронз за страната ни на Игрите в Париж в категория до 57 кг. Родената в Иран Ализаде отчете, че целта ѝ е била златото, но това все пак е исторически медал за България.

View post on Instagram
 

Самата Кимия публикува в социалната мрежа "Инстаграм" снимка от изданието, за което позира.

Ализаде участва за трети път на Олимпиада при дамите, като в Париж прави дебют за България. В Рио през 2016 година Ализаде донесе първо олимпийско отличие в историята за Иран при жените, а на следващите Игри в Токио 2020 като част от отбора на бежанците се нареди на пето място. Тя е и златна медалистка от младежката Олимпиада в Нанцзин преди десет години.

View post on Instagram
 

"Трудностите и предизвикателствата в живота ми винаги са ме вдъхновявали да се боря и да им отвръщам. Чрез таекуондо се научих да не се предавам", коментира състезателката.

Ализаде е сред най-известните спортистки и жени в света със своите 1,1 милиона последователи в "Инстаграм". Тя е лице на водещ производител на спортна екипировка, а Би Би Си я включи в листата си на 100 най-влиятелни личности в света за миналата година.

Уникална Селин Дион на откриването на Летните олимпийски игри в Париж
НОВИНИ
Автор Веселина Петрова

Уникална Селин Дион на откриването на Летните олимпийски игри в Париж

Автор Веселина Петрова