Автор
Теодор Муховски

„Испански скандал": какво се знае за изневерите на кралица Летисия по време на брака ѝ с Фелипе VI

Скандалът в испанското кралско семейство буквално разтърси обществеността, а напоследък привлича все повече внимание.

Той е свързан с отношенията между кралица Летисия и крал Фелипе VI. Според слуховете кралската двойка живее отделно и поддържа само привидността на брачния живот в публичното пространство.

И тези данни не са дошли от въздуха. През 2023 г. се появи информация, че кралица Летисия е изневерила на съпруга си със собствения си бивш зет. Тази новина беше разпространена от известния испански журналист Хайме Пеняфиел, който през същата 2023 г. публикува книгата „Летисия и аз“. В нея той разказва за скандалната афера, като твърди, че британският бизнесмен Хайме дел Бурго, който преди това е бил женен за сестрата на кралицата, е обвинил Летисия, че е изневерила на краля.

Освен това Пеньофиел се готви да издаде още една книга на подобна тема, която ще се казва „Мълчанието на Летисия“, но съдържанието ѝ все още се пази в тайна. На свой ред самият Хайме дел Бурго планира да създаде документален филм за отношенията си с кралица Летисия, който трябва да види бял свят през 2025 г.

Пеньофиел заяви пред мадридския онлайн вестник El Cierre Digital, който работи под мотото „Разследвания, основани на истината“: „Не мисля, че те дори живеят под един покрив. Просто поддържат благоприличие. Фелипе е добър човек, държи се смело, а Летисия му е нанесла много вреди“.

И така, какво наистина се е случило и защо цяла Испания се е обърнала срещу своята кралица? Дел Бурго твърди, че аферата му с Летисия е продължила около 20 години, включително и когато бъдещата кралица е влязла във връзка с Фелипе. Той казва, че е искал да създаде собствено семейство с Летисия и дори е планирал да ѝ предложи брак, докато дамата не му съобщила, че се е влюбила в млад мъж на име Фелипе.

В профила си в социалната мрежа дел Бурго публикува пост, в който дава на обществеността приблизителна хронология на отношенията си с Летисия:

„1) Любовна връзка от 2002 до 2004 г.;

2) Приятели и значими други от 2004 до 2010 г.;

3) Дългогодишна и постоянна любовна връзка 2010 и 2011 г.;

4) Като зетьове, от 2012 до 2016 г.“

Към объркването се прибавя и изявлението на дел Бурго, че в навечерието на сватбата Летисия го е помолила „никога да не я изоставя“. Не по-малко забележителен е и фактът, че дел Бурго е действал като свидетел на сватбата на бъдещите крал и кралица.

Връзката на дел Бурго и Летисия редовно се разпада и възстановява. По думите на мъжа през 2010 г. те планирали да избягат заедно в Ню Йорк и там да подадат молба за развод с Филип, а също така обмисляли да използват услугите на сурогатна майка, за да имат общо дете, но през 2011 г. Летисия прекъснала аферата по телефона „без обяснение“.

Тези обвинения предизвикаха голям отзвук в обществото и станаха обект на ожесточени дебати. Официалните представители на кралското семейство все още не са коментирали тези скандални твърдения, но те вече нанесоха сериозен удар върху репутацията на испанското кралско семейство.

52-годишната кралица Летисия очарова с изискана рокля Self Portrait
МОДА
Автор Ева Григорова

52-годишната кралица Летисия очарова с изискана рокля Self Portrait

Автор Ева Григорова