Автор
Евелин Попадийна

Според Коко Шанел: 5 неща, които издават нещастна жена

Името ѝ се е превърнало в символ на стил и елегантност. Коко Шанел е първата жена моден дизайнер, която променя света на модата. Нейните открития – малката черна рокля и костюмът с пола, са класика и до днес. Коко има няколко съвета, с които да прикриете душевното си състояние и това, че сте нещастна.

Илюзия за щастие
През 1913 г. Коко Шанел създава първото си модно творение - малката черна рокля, която се превръща в истински пробив в света на модата. По онова време повечето жени носят само ярки и крещящи тоалети, а Коко предлага семпла и елегантна рокля, която е подходяща за всеки повод. Този тоалет ще ви направи бляскави и запомнящи се, а също така ще ви помогне да скриете притеснението си. „Една жена не може да бъде в лошо настроение, когато е добре облечена“, казва Коко Шанел.

View post on Instagram
 

Не се поддавайте на самотата
„Има смисъл да носите истински бижута само когато наоколо има хора, които могат да ги различат от фалшивите“, казва Коко Шанел. Често самотните жени не носят бижута, защото не виждат смисъл да изглеждат ефектно, когато никой няма да ги оцени. Това обаче е грешка, трябва да сте достатъчно смели и пред обществото да показвате, че сте модерна и независима жена, както е правела Коко през 20-те години на миналия век.

View post on Instagram
 

Приемете себе си такива, каквито сте
Рано или късно настъпва момент, в който забелязваме промяна във външния си вид. Тогава е важно да не забравяме думите на френската дизайнерка, че можем да бъдем очарователни на 20, очарователни на 40 и да останем неотразими до края на живота си. „... нищо не състарява жената така, както отчаяните опити да изглежда млада“, казва Коко Шанел. Избирайте тоалети, които ви карат да изглеждате деликатни, скромни и женствени, а не вулгарни.

View post on Instagram
 

Подробностите са важни
През 30-те години на 20-ти век Коко Шанел създава първия си парфюм - Chanel No. 5, който все още е един от най-популярните в света. Тя казва, че жените, които не ползват парфюм, нямат бъдеще, и заявява: „Парфюмът е невидим, но незабравим, ненадминат моден аксесоар. Той ви предупреждава за появата на една жена и продължава да ви напомня за нея, когато тя вече си е отишла“. Липсата на парфюм, от друга страна, издава вашата несигурност и неудовлетвореност, така че не излизайте без парфюм.

View post on Instagram
 

Характер
Коко Шанел е убедена: „Колкото по-зле се чувства една жена, толкова по-добре трябва да изглежда.“ Облеклото може да помогне - да се скрие нещастието и да се създаде усещане за самоувереност. Дрехите, които избирате могат да бъдат маска, която скрива истинското душевно състояние на човека.

View post on Instagram
 
Коко Шанел: Жената трябва да бъде две неща: стилна и зашеметяваща
НОВИНИ
Автор Антония Михайлова

Коко Шанел: Жената трябва да бъде две неща: стилна и зашеметяваща

Автор Антония Михайлова