Автор
Теодор Муховски

Тези 5 тайни на Коко Шанел ще ви помогнат да създадете образа на безупречна жена

Самото звучене на името на Коко Шанел предизвиква атмосфера на изтънченост, а приносът ѝ към света на модата е безценен и неоспорим. Осъществявайки модните си идеи, Шанел винаги е намирала баланс между смелост, свобода и елегантност. Тя е останала в историята като икона на стила.

Спрели сме се на 5 прости, но важни истини, към които се е придържала самата Шанел.

Струва си да вземете предвид типа на тялото си, когато избирате дрехи

В днешния свят идеята за приемане на собственото тяло става все по-популярна. Коко Шанел вероятно би подкрепила концепцията за позитивно отношение към тялото: тя е вярвала, че няма такова нещо като лоша или грозна фигура, а само неподходящо облекло. Изборът на зле прилягащо облекло може не само да компрометира естетиката на образа, но и да причини дискомфорт при продължително носене.

Ако даден елемент от гардероба подчертава недостатъците на фигурата и скрива предимствата, тогава комплексите могат да застигнат и най-уверената красавица. Усещането за физически дискомфорт ще влоши това състояние и накрая ще развали впечатлението от външния ѝ вид.

За да избегнете подобни грешки, трябва: да разберете типа на тялото си и да определите областите, които харесвате; да проучите материалите, използвани за изработката на определени дрехи, да изберете стилове, които ще стоят хармонично на фигурата ви. Препоръчително е също така да разгледате различните цветови типове на външен вид: ако се разпознаете в някой от тях, изборът на подходящ нюанс ще бъде по-лесен и успешен.

Стилното сако пасва идеално на всяка визия.

Черна рокля с макси дължина в ленен стил изглежда елегантна и умерено привлекателна: носете я със сандали или мокасини на ток.

Не забравяйте и за женствените поли: например модел с анималистичен принт може да се превърне в основен акцент в тоалета.

Дрехите трябва да са спретнати

„Може да се свикне с грозотата, но никога с небрежността“ - това са гръмките думи на Шанел, с които подчертава значението на спретнатите дрехи за създаването на имидж. Едно спретнато и чисто облекло ще изглежда по-благоприятно на фона на луксозна, но смачкана или мръсна рокля.

Грижейки се правилно за гардероба, ние не само си осигуряваме комфорт и приятно внимание от страна на околните, но и спестяваме пари: една добре поддържана вещ ще издържи по-дълго от десет занемарени.

View post on Instagram
 

Хубавите и качествени обувки са важен компонент на всяко облекло

Обувките на една жена, както и ръцете ѝ, могат да разкажат много за нея. Евтино изглеждащите обувки или износените спортни обувки веднага ще обезценят избора и на най-красивия тоалет. Отделете време и усилия, за да намерите качествени, удобни и красиви обувки - краката ще ви бъдат много благодарни за това. Не забравяйте да проверявате състоянието на обувките или ботушите си, преди да излезете.

View post on Instagram
 

Не се страхувайте да обновявате гардероба си

„За да бъдете незаменими, трябва да се променяте постоянно“, казва Коко Шанел. Въпреки че модната дизайнерка е била привърженик на класиката и се е отнасяла скептично към експериментите в облеклото, тя признава, че е необходимо да се следва модата и да се изпробват стилните нововъведения върху себе си.

Жената, която включва в гардероба си нови, понякога непознати цветове и стилове, изследва своята гъвкавост - както физическа, така и духовна. Не всички ваши модни решения могат да бъдат успешни от първия път, но грешките проправят пътя към съвършенството.

Начинът на живот и последствията от него са в основата на женската красота

Когато става въпрос за красота, е важно да осъзнаете, че дори и най-ослепителната рокля ще бъде безсилна пред следите от липсата на сън, лошото хранене и лошите навици върху лицето ви. „Лицето ви на 20 години е дадено от природата, а какво ще бъде на то на 50, зависи от вас“, твърди Шанел.

Животът ни е забързан и напрегнат. Всички тези нездравословни закуски вместо здравословен обяд, допълнителните чаши вино или пропуснатите часове сън ще се отразят на външния ви вид: под очите ви постепенно ще се появят синини, кожата ви ще се влоши и ще се чувствате видимо уморени в движенията си. Опитайте се да придобиете навика да се храните здравословно и питателно и да спазвате здравословен режим на сън колкото е възможно по-рано.

Също така не забравяйте, че физическото и психическото здраве са тясно свързани: по-често се наслаждавайте на любимите си неща, независимо дали става въпрос за чаша кафе с книга или за пазаруване с приятели. Колкото повече бодрост, енергия и интерес към живота имате, толкова повече красота и чар притежавате.

Стилът е вечен: Елемент от мъжкия гардероб превзема женската мода
МОДА
Автор Евелин Попадийна

Стилът е вечен: Елемент от мъжкия гардероб превзема женската мода

Автор Евелин Попадийна