Автор
Веселина Петрова

Правилата на Коко Шанел: Какво трябва да има задължително в гардероба ви

Тя е легенда в света на модата. Тя позволява на дамите да носят мъжки модели, тя налага малката черна рокля и неизменните перли. Ето какво трябва да има в гардероба на всяка жена, според повелителката на модата.

Коко залага на елегантния комфорт. 

„Красивата рокля може да изглежда красиво на закачалка, но това не означава нищо. Една рокля трябва да се оценява, когато е върху жената, когато жената движи ръцете, краката, извива талията си“, каза известната Шанел. 

Малка черна рокля 

Тя е истинската визитна картичка на Коко Шанел, която вярва, че малката черна рокля трябва да присъства в гардероба на всяка дама. Тоалетът може да бъде с всякаква дължина - например, мини за срещи, миди - за бизнес срещи, а ако добавите изящни аксесоари и бижута, можете да блеснете и на червения килим. 
Малката черна рокля е най-универсалното, базисно нещо във всеки гардероб. 

Бяла риза с мъжка кройка 

Шанел обича мъжките дрехи и е първата, която им позволява да навлязат в дамския гардероб. А почитателките на модата са във възторг от това - мъжко, но елегантно послание. „Комбинацията от мъжко и дамско облекло е идеална", казва Шанел. 

Перлите

Коко обикновено добавя наниз скъпоценни перли към бялата си риза. Дизайнерката вярва, че бижутата са чудесно допълнени и все пак съветва дамите да внимават при избора си на аксесоари. "Перлите винаги са добър избор!", аргументира се Коко. 

View post on Instagram
 

Сако

Би било идеално, ако е от туид. И изглежда скъпо и елегантно. Освен това може да се комбинира с практически всичко, то е подходящо както за среща в офиса, така и за обикновен работен ден. Допълнете визията с обувки на среден ток и малка чанта. 

Именно Коко измисля чантите, които се носят на рамо. Защото са практични, освобождават ръцете и не се губят толкова лесно.