Автор
Ева Григорова

Благородна проява: Галин спасил живота на болно момче

Фолкпевецът Галин е направил нещо много благородно – помогнал е на болно момче да се излекува.

„Имало е случаи, в които съм спасявал животите на хора. Имаше едно момче, на което събрахме пари, за да го излекуваме от рак и в момента е живо и здраво. Виждал съм със собствените очи как съм променял животи с благотворителните ми каузи.“, каза Галин.

Галин
Галин
Instagram

„Участвам в благотворителни концерти и аз също давам от себе си пари. Момчето, за което ви казах, в момента е живо и здраво и учи в чужбина. То специално дойде на мое участие, за да ми благодари, че съм му спасил живота“, разказа за докосващата история изпълнителят.

Чалга секссимволът често участва в благотворителни каузи за болни хора. „Не говоря много пред медии за това, но често се опитвам да помагам на хора в нужда“, допълни нацепеният певец.

Неотдавна Галин се включи в инициативата за събиране на пари за 8-годишно момиче с вродено заболяване, което има нуждата от спешна трансплантация.

„Как няма да ме докосне такава история и да не я споделя?! На мен нищо не ми коства да споделя във фейсбук и инстаграм, за да се съберат възможно най-бързо пари за спасяването на човешки живот. Не само аз, но и останалите ми колеги в жанра са доста активни, когато трябва да се помага, което е хубаво. Има, разбира се, и такива, които не искат да се ангажират. Това си е техен избор“, обяснява Галин.

„Гледам новините и в тях се говори само за това коя партия се разцепила и кой си тръгва от политиката. В живота има много по-сериозни неща, за които трябва да обръщаме внимание. Да помагаме е най-важното нещо, което трябва да правим и да се говори повече за такива каузи“, смята музикантът. „Обикновено, когато ме търсят медии, е за някаква лоша новина или за някоя изцепка. Постоянно ме питат какво мисля за Диона или за някой друг фолкизпълнител. Разбира се, ако някой шофира дрогиран зад волана, ще го критикувам“, разясни фолкпевецът и загатна за издънката, която направи неговата колежка Диона в началото на годината.

Галин е категоричен: Не съм взел и стотинка от Дебора
ЗВЕЗДИ
Автор Ева Григорова

Галин е категоричен: Не съм взел и стотинка от Дебора

Автор Ева Григорова