Автор
Ева Григорова

Нов етап за Кейт Мидълтън: Принцесата се завръща към кралските си ангажименти, много по-силна и здрава

Изглежда, че Кейт Мидълтън, която се бори с рак, се подобрява с всеки изминал ден. "За нея това е време на смесени чувства. Винаги се вълнува от началото на учебната година, защото това е нов етап за децата ѝ и поредно доказателство колко бързо растат", споделя източник за принцесата. "Но тя също така е много развълнувана да се върне на работа. Чувства се много по-силна и здрава, а с децата, заети в училище, ще има повече време да се съсредоточи отново върху работата си."

Въпреки че Кейт беше забелязана на събития като Trooping the Colour през юни и Уимбълдън през юли, тя е развълнувана от това, което ѝ предстои.

Според източника, "тя не може да дочака да се свърже отново с обществеността и да се върне в ритъма на нещата, що се отнася до поемането на повече ангажименти, присъствието на срещи и помощта в кралските дела. Тя очаква да се отдалечи от нещата, които се въртят толкова много около медицински процедури и посещения при лекари."

"В идеалния случай би искала да се върне към стария си график, но ще отнеме време, за да стигне дотам и я съветват да действа бавно и постепенно. Уилям е доста притеснен, но се опитва да не ѝ пречи, защото знае колко нетърпелива е животът ѝ да се върне към нормалното", продължава източникът. "Тя е от типа хора, които са най-щастливи, когато са заети и работят, така че той я подкрепя много, дори това да го кара да се притеснява дали не се връща твърде бързо."

Кралският експерт Фил Дампиър смята, че желанието на Кейт да бъде видяна на публични места е добър знак. "Много добър знак е, че видяхме Кейт два пъти през последните седмици, първо на Trooping the Colour, а след това и на Уимбълдън, така че очевидно тя е много по-добре", каза той.

"Това показва, че тя определено се възстановява и се надяваме, че ще се върне към активна дейност след месец или два, през есента", добави Дампиър. "Знаете, можем да очакваме да я видим постепенно, бавно да започне да участва в някои публични ангажименти, но, както казах по-рано, всичко ще зависи изцяло от медицинските съвети."