Автор
Антония Михайлова

Музикалната мания на Джокович по "Луда по тебе": Защо тази песен е толкова специална за него (Видео)

Ако се чудите какво е подхранило необичайно силния плам на Новак Джокович към песента „Луда по тебе“, отговорът няма нищо общо с оригинала или Лепа Брена. Истинската причина се крие в една филмова продукция с ярко българско участие.

Става дума за филма „Южен вятър“ на сръбския режисьор Милош Аврамович, който спечели обичта на сръбската публика след премиерата си през 2018 г. Паралелно с филма, хитът на Камелия отново изгря в пълния си блясък, зазвучавайки навсякъде в Сърбия – и то на български. Интересното е, че във филма песента е изпълнена от Габриела Пейчев – сръбска певица с български корени. Именно тя избира версията на Камелия, тъй като ѝ напомня за собственото ѝ детство.

Сюжетът на „Южен вятър“ връща зрителите към 90-те години на миналия век и показва суровата реалност на времето тогава. В продукцията участва и цяла плеяда български звезди, сред които Христо Шопов и Ивайло Захариев, които допринасят за автентичността и дълбочината на лентата.

Благодарение на филма, песента във версията на Камелия става истински хит и бързо пленява сърцата на сръбските фенове, а сред тях и това на световноизвестния тенисист Новак Джокович.

През януари 2020 г., когато Сърбия триумфално спечели АТР Cup, след мача в съблекалнята на шампионите зазвуча именно „Луда по тебе“. Тогава Джокович, ликувайки, сподели момента с милионите си последователи в социалните мрежи.

Докато неговите съотборници се радваха на победата, диджеят пусна хита на Камелия, а Ноле в екстаз се провикна: „Всички, всички. Българиии!“. Сред овациите на съотборниците си, той продължава да скандира „Българииии“, а в следващия момент всички сръбски тенис звезди запяват в един глас песента на български.

„Лудостта“ на Джокович по песента достигна своя връх по време на благотворителното му шоу с Григор Димитров в София. Тогава, в препълнената зала в София, Ноле запя заедно с феновете любимата си песен след отказа на DJ Мартен да му я пусне. Апропо, Мартен вече обясни защо го е направил. По-важното е, че този момент, изпълнен с емоции и неподправено щастие, със сигурност е оставил траен отпечатък в емоционалната душа на Джокович, издала силната му връзка с България.

А що се отнася до реакцията на диджея, която разбуни балканския дух у нас, едва ли тя толкова много е засегнала самия Джокович, имайки предвид кулминацията на вечерта, която дойде по време на афтър партито - тогава самата Камелия изпълни песента „Луда по тебе“ специално за него и със сигурност е разтопила голямото му балканско сърце.

DJ Мартен разкри причината за отказа на "Луда по тебе": Никой от екипа не знаеше какво да направи
НОВИНИ
Автор Ева Григорова

DJ Мартен разкри причината за отказа на "Луда по тебе": Никой от екипа не знаеше какво да направи

Автор Ева Григорова