Автор
Ева Григорова

Империята на Диди се срива: Секс, наркотици и кои холивудски звезди тръпнат в ужас, че са имали нещо общо с него

В света на шоубизнеса избухна скандал с епични пропорции, когато на 16 септември 2024 година Шон "Диди" Комбс беше арестуван от федералните власти в Ню Йорк. Обвиненията срещу него са тежки и многобройни: трафик на хора с цел сексуална експлоатация, рекет с цел проституция. Тези обвинения разтърсиха из основи музикалната индустрия и предизвикаха вълна от реакции сред знаменитостите и обществеността.

Според прокуратурата, Комбс е организирал т.нар. "freak off" сесии - продължителни сексуални сесии, които често са били заснемани и са включвали множество скандални сцени. Тези сесии са се провеждали в луксозни имоти и са продължавали с дни, като участниците са били под влиянието на различни наркотични вещества, включително кетамин, екстази и GHB („течно екстази“). При обиските в имотите на Комбс, следователите са открили големи количества бебешко олио и наркотици, което допълнително потвърждава тежестта на обвиненията.

Особено смущаващ е фактът, че жените, участващи в тези сесии, често са били толкова изтощени, че са се нуждаели от интравенозни вливания след приключването им. Това повдига сериозни въпроси за експлоатацията и злоупотребата с уязвими лица в индустрията на развлеченията.

Комбс е обвинен и в използване на заплахи, манипулация и подкупи за поддържане на лоялност и прикриване на престъпленията си. Това говори за добре организирана престъпна мрежа, която е успявала да функционира незабелязано в продължение на години.

Реакциите на знаменитостите, свързани с Комбс, са разнообразни, но прави впечатление, че голяма част от известните личности избират да запазят мълчание. Експерти в областта на връзките с обществеността предполагат, че това се дължи на страх от увреждане на собствената им репутация или от потенциални ответни действия от страна на Комбс и неговите съучастници. Припомняме, че сред близкото обкръжение на Пи Диди са звезди като Джей Зи, Бионсе, Аштън Къчър, Парис Хилтън, Хауърд Стърн, Ръсел Бранд, Марая Кери, Дженифър Лопес, Ръсел Симънс, Ъшър, Меган Фокс.

Въпреки това, някои известни личности решиха да коментират ситуацията. Рапърът 50 Cent, известен със своята откровеност, остро критикува Комбс и дори отправи обвинение, че бившата му партньорка е била сексуална работничка за Комбс. Ъшър, който е живял в къщата на Комбс на 13-годишна възраст, е споделял в миналото истории за "дивите" партита, на които е бил свидетел, което сега се разглежда в нова светлина.

Особено внимание привлича връзката между Комбс и поп звездата Джъстин Бийбър. Социалните медии са залети от спекулации и дискусии относно времето, което двамата са прекарвали заедно, когато Бийбър е бил тийнейджър. Появиха се видеоклипове, показващи близостта между тях, което пък породи въпроси за естеството на техните отношения. Певицата Джагуар Райт дори направи шокиращо твърдение, че Ъшър е помогнал на Комбс да получи контрол над младия Бийбър, което допълнително усложнява ситуацията.

Леонардо ДиКаприо, друга холивудска звезда, свързвана с партитата на Комбс, побърза да се дистанцира от скандала. Чрез свой представител, актьорът заяви, че не е имал контакт с Комбс от години и че присъствието му на някои от партитата в началото на 2000-те години е било нещо обичайно за всички в Холивуд по това време.

В момента Комбс е задържан в Metropolitan Detention Center в Бруклин, след като съдът отказа да го пусне под гаранция от 50 милиона долара. Условията в центъра за задържане са описани като "ужасяващи" и "отвратителни", което е рязка промяна за човек, свикнал с лукса и частните самолети. Комбс се е обявил за невинен по всички обвинения и се очаква да остане в ареста до началото на съдебния процес.

Този случай продължава да се развива и привлича вниманието на медиите и обществеността не само поради тежестта на обвиненията, но и заради известността на замесените лица. Той повдига важни въпроси за злоупотребата с власт в развлекателната индустрия, експлоатацията на уязвими лица и културата на мълчание, която позволява на такива престъпления да останат скрити с години.