Автор
Ева Григорова

Разтърсиха "Островът на 100-те гривни": 2 риалити звезди влязоха изненадващо

Двама нови участници, които всъщност са добре познати на феновете на екстремните предавания, влязоха изненадващо в "Островът на 100-те" гривни и определено "объркаха сметките" на участниците. Те разтърсиха усещането за разпределени сили и вдигнаха напрежението.

Интригата се заплете, след като опитните в оцеляването неочаквано влязоха в шоуто и получиха шанса да се съревновават за голямата награда от 300 000 лв.

Първият от тях бе предприемачът Мирослав Джоканов, чиято дейност е фокусирана върху развитието на образованието в България, той е създател на най-известната платформа за дигитална трансформация на училищата. Мирослав бе участник преди 17 години във втория сезон на "Сървайвър".

View post on Instagram
 

Вторият участник, който стъпи на белия пясък, бе бизнесменът Иван Йочколовски - също участник от "Сървайвър", но от 2009 г. В последните години той преживява огромна метаморфоза - бие се в Афганистан, командва хора под пряк обстрел, създава семейство, развива завод и строи сгради.

View post on Instagram
 

За да получат шанс да влязат в „Островът на 100-те гривни“ Мирослав, Иван и още един риалити ветеран, борецът Симеон Станкович, сблъскаха мускули в изтощителна битка за физическа сила, психическа устойчивост и бърз ум. Тримата трябваше да издърпат тежък сал на сушата, да запалят огън, да се измъкнат от заплетен въжен тунел, да стрелят с катапулт и да наредят пирамида. Мирослав, който в началото изоставаше, се справи най-бързо на финалната права и заслужи мястото си на Острова. В последвалия тежък сблъсък между останалите, Иван завърши пръв и получи право да влезе в играта, а Симеон хвана самолета за дома.

Новите попълнения Мирослав и Иван стартираха с една гривна, а не с три и съответно с 3 000 лева, а не с 9 000 начален капитал, което автоматично ги вкара в групата на най-бедните и застрашените. Появата им на Острова беше посрещната с противоречиви настроения. Лагерът на „Нумеролозите“ демонстрира открита враждебност, докато лагер „Глория“ се опита да запази добрия тон. Най-топъл прием Мирослав и Иван получиха в лагер „Мимо Гарсия“, който бедства заради слаба организация, оскъдна храна и липса на заслон.

В напрегнатата вечер още емоции донесе завъртането на диска. Той реши бившата състезателка по художествена гимнастика Мая Пауновска да поеме контрола над събитията за следващите 24 часа. „Аз държа най-голямата сила и решавам хода на играта оттук нататък. Ще направя така, че да подчиня Острова на своите желания“, каза тя.

Докато Мая обмисля кои четирима участници с три или повече гривни да посочи за предстоящата играта на богатите, в лагер „Нумеролози“ вече кроят пъклен план как да противодействат на новодошлите опасни съперници. А междувременно, без стратегия и ясен план, разцъфва първата любов на Острова между студента по медицина Берке Йозтюрк и кондиционната треньорка Биляна Писова.