Автор
Пепа Попова - Пепита

Анджелина Джоли и нейният здравословен моден бунт

Анджелина Джоли участва в модна фотосесия за CR Fashion Book, основан през 2012 г. от Карин Ройтфелд, бивш главен редактор на френския Vogue. На страниците на списанието актрисата се появи в необичаен образ: с буйна къдрава коса. Тя показа и няколко тоалета от своята марка Atelier Jolie и разказа подробно за този проект.

Atelier Jolie е проект, който включва работа с дизайнери от цял ​​свят за изграждане на творческа общност и създаване на нови дрехи от рециклирани материали. Според Джоли една от целите ѝ е била да се бори с прекомерната консумация, както и да откаже сляпото следване на тенденциите.

Исках да създам пространство за творци, където да се чувстват като у дома си. Да създадем разбиране, че нашите врати са отворени и че всеки може да дойде и да създаде нещо. Години наред наблюдавах как тенденциите и арбитрите на вкуса диктуват модата. В наше време, способността да гледаш навътре и да се обличаш по свой собствен начин, като наистина изразяваш себе си по креативен и изобретателен начин – това е здравословен бунт.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

В разговор с Карин Ройтфелд Анджелина каза, че няма мото, което следва, но свободата винаги е била важна за нея - нейната лична и тази на другите: „Ако да си пънк означава да не се подчиняваш, а да задаваш въпроси, то тогава аз съм пънк. За мен е важно да устоявам и да се съпротивлявам срещу начина, по който ме карат да мисля, да се обличам или да се чувствам."

Джоли също говори колко много я е променило майчинството.

След като станеш родител, спираш да мислиш само за себе си и започваш да живееш за другите. Чувството е прекрасно“, споделя актрисата.

Тя призна, че са си направили мемориални татуировки с децата. Например, тя и Вивиан имат татуировка в чест на опита си от работата по мюзикъла Cast Away.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram