Автор
Веселина Петрова

Лекарят, обвинен за смъртта на Матю Пери, се призна за виновен

Доктор Марк Чавес, един от двамата лекари, които бяха обвинени във връзка със смъртта на Матю Пери през октомври 2023 г., се призна за виновен в заговор за разпространение на кетамин, пише TMZ.

54-годишният Чавес потвърди признанието си пред съдия във федералния съд в Лос Анджелис в сряда, 2 октомври, допълва изданието.

Лекарят е заплашен със затвор до 10 години, но присъдата му ще бъде ясна чак на 2 април 2025 г.

До произнасянето на присъдата Чавес остава на свобода срещу гаранция от 50 000 долара. Съобщава се, че той е предал паспорта и медицинския си лиценз, като се е съгласил да не практикува медицина.

Преди това лекарят е приел споразумение за признаване на вината при първото си явяване във федералния съд в Лос Анджелис на 30 август. Той е подписал споразумение „да се признае за виновен в заговор за разпространение на хирургическия анестетик кетамин“, според Associated Press.

„Той изпитва невероятни угризения, не само заради това, че се случи точно с Матю Пери, но защото се случи с негов пациент. Той се опитва да направи всичко по силите си, за да поправи грешката.“, коментира тогава адвокатът на Чавес - Матю Бинингер.

Актьорът Матю Пери беше намерен мъртъв на 54-годишна възраст в дома си в Пасифик Палисейдс на 28 октомври 2023 г., след очевидно удавяне в джакузито си. Причината за смъртта му беше определена като следствие от „острите ефекти на кетамина", пише "Факти".