Автор
Веселина Петрова

Прегръдка за подкрепа: Кейт Мидълтън окуражи млада фотографка, болна от рак

Принцът и принцесата на Уелс се срещнаха с тийнейджърка-фотограф, болна от рядка и агресивна форма на рак, след като я поканиха да снима в замъка Уиндзор.

Кейт, която наскоро обяви, че е приключила химиотерапията си, след като беше диагностицирана с рак по-рано тази година, беше снимана да прегръща 16-годишната Лиз Хатън от Харогейт.

„За мен беше удоволствие да се срещна с Лиз в Уиндзор днес. Талантлива млада фотографка, чиято креативност и сила вдъхновяват и двама ни. Благодарим ти, че сподели снимките и историята си с нас. W&C.“, написа Кейт.

Тийнейджърката също сподели няколко снимки от срещата като стори в Инстаграм в собствения си профил. И написа: „Такива прекрасни, искрени и мили хора, аз съм на седмото небе от щастие, че аз и семейството ми имахме това преживяване“.

През януари на Лиз е поставена диагноза дезмопластичен дребноклетъчен тумор. Заболяването е изключително рядка форма на рак, която обикновено се появява в областта на корема, според организацията Sarcoma UK. Всяка година в Англия се диагностицират около 12 подобни случая.

Майката на Лиз, Вики Робойна, заяви през юни, че лекарите са казали на дъщеря ѝ, че ѝ остават между шест месеца и три години живот.

Диагнозата подтикна момичето да публикува в интернет „списък с неща“, които иска да снима. Списъкът включваше желанието ѝ да направи снимки на музикален фестивал, модна фотосесия и репетиция на голям мюзикъл. От двореца Кенсингтън съобщиха, че принц Уилям е разбрал за историята на Лиз чрез благотворителната организация London Air Ambulance, на която е патрон.

„След церемонията принцът и принцесата на Уелс се срещнаха насаме с Лиз и нейното семейство, за да чуят за нейния ден и път“, добави говорител на двореца, пише "Вести".