Автор
Антония Михайлова

Път към ново начало: Как ретроградният Юпитер променя играта за всяка зодия

Готови ли сте за пътешествие към миналото, но с поглед към бъдещето? От 9 октомври Юпитер започва своето ретроградно движение от 21 градуса в Близнаци и ще върви назад до 11 градуса на съзвездието до 4 февруари. Ако имате планети, разположени в този сектор на Близнаци, ще усетите силен подтик да преразгледате стари проекти или решения, свързани с тях.

Когато Юпитер поема назад, той не просто стопира нашите амбиции – той ни кара да се замислим колко от тях наистина си струват усилията. В тази фаза ще почувствате нуждата да преоцените колко реалистично е постигането на тези цели и какви допълнителни усилия са нужни за истински успех. Време е за дълбоко гмуркане в собствените ви стремежи.

Внимание, натиск! Юпитер се приближава

Ретроградният период на всяка планета е момент, когато тя се доближава максимално до Земята, което създава особен „натиск“ върху една от житейските сфери на всеки човек. Юпитер в Близнаци насочва този натиск към знанията, контактите и уменията. Ако между 15 юли и 9 октомври сте стартирали обучение, търговски проект или инициатива в сферата на комуникациите, сега ще дойде време за преосмисляне. Ще усетите потребността да се върнете към стари идеи или връзки, за да ги развиете и усъвършенствате.

Перфектният момент за пренастройка

Ретроградният Юпитер не е време за съпротива, а за усъвършенстване. Това е идеалният период за ревизия на документи, подновяване на контакти и дори завръщане в училище. Може би преди 4 февруари 2025 г. ще усетите желание да усъвършенствате своите умения в писане, шофиране, преподаване, или да подобрите езиковите си знания. Какво по-добро време да пренапишете своята история?

Астрологът и таролог Юлия Лифанова посочва, че това е и момент за завръщане към корените – включително възстановяване на връзките с роднини, които отдавна не сте виждали.

Представителите на кои зодии ще бъдат най-силно засегнати

Тъй като Юпитер преминава през знака на Близнаци, най-засегнати ще бъдат именно представителите на този знак, както и Стрелците – противоположният знак. Те ще се озоват в ситуация, в която може да се наложи да се върнат към стари проекти, партньорства или дори местоработи. Например, стар партньор може да се появи отново на хоризонта, или може да бъдете подложени на изпитания, за да докажете и усъвършенствате някое умение или титла.

Тайната на успеха тук е да не се страхувате от връщането към миналото – това е естествена част от този космически цикъл.

4 зодии, които ще изживеят съдбовни обрати в любовта под влиянието на Пълнолунието в Овен на 17 октомври
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Антония Михайлова

4 зодии, които ще изживеят съдбовни обрати в любовта под влиянието на Пълнолунието в Овен на 17 октомври

Автор Антония Михайлова

Но това не е всичко! Девите също ще усетят този ретрограден „натиск“, особено в сектора на кариерата и професионалния статус. Очаквайте евентуални срещи със стари шефове или застой в кариерното развитие, което може да изглежда като временно замразяване на ситуацията. Но не се плашете – този застой е възможност за преоценка на посоката, в която вървите.

Открийте силата в миналото си

Този ретрограден Юпитер е като възможност за връщане назад, но с по-добра перспектива. Това не е просто период на преразглеждане, а време за усъвършенстване и израстване. Използвайте го мъдро и ще видите как усилията, вложени сега, ще ви изведат на по-високо ниво в бъдеще.