Автор
Веселина Петрова

Крал Чарлз Трети прекъсва лечението си: Каква е причината

Синът на покойната кралица Елизабет беше диагностициран с рак през февруари 2024 г. Сега обаче той ще прекъсне лечението си.

Причината е голямо пътуване в чужбина, което ще продължи няколко дни. Чарлз и съпругата му Камила ще бъдат в австралийските градове Сидни и Канбера от 18 октомври, пише „Дейли мейл“.

След това двойката ще направи държавно посещение в Самоа в южната част на Тихия океан, където кралят ще присъства на срещата на правителствените ръководители на британската общност. Кралските особи ще отсъстват от дома повече от десет дни.

View post on Instagram
 

Когато се завърне у дома, Чарлз отново ще поднови лечението на заболяването си. Лекарите му са дали съгласието си за почивката, отбелязва британското издание.

Кралят беше диагностициран с рак през февруари 2024 г. след операция на простатата. Каква е формата на заболяването му, все още не е оповестено. Оттогава Чарлз всяка седмица получава лечение, пише Би Ти Ви.

Графикът на кралската двойка е препълнен. Чарлз и Камила ще имат до десет срещи на ден. Източници твърдят пред „Дейли мейл“, че програмата им е организирана в тесни консултации с лекарите на краля. В екипа му при пътуването ще има и лекар.

View post on Instagram
 

При последните си публични прояви крал Чарлз изглежда наистина в добро здраве, дори танцува в двореца "Сейнт Джеймс" в Лондон.

„Ангажиментите на краля през двете седмици, предшестващи пътуване му, са редуцирани. Австралия е важна за него и той иска да бъде във форма при посещението си“, подчертава вътрешен източник пред „Дейли мейл“.