Автор
Антония Михайлова

18-годишна потомка на прабългарите е новата "Мис Русия 2024"

На 5 октомври Москва стана свидетел на грандиозния финал на конкурса "Мис Русия 2024", за който заявки за участие бяха подали над 85 хиляди момичета.

В крайна сметка обаче до финала стигнаха само 20 красавици от общо 50 избрани, които трябваше да демонстрират не само външна красота, но и вътрешни качества и умения. По време на традиционното ревю по бански бяха избрани 10 момичета, които трябваше да отговарят на интелектуални въпроси.

View post on Instagram
 

След това членовете на журито определи 18-годишната Валентина Алексеева от Чувашия за победителка в конкурса. Първата подгласничка стана Ирина Миронова от Толиати, а втората – Уляна Евдокимова от Санкт Петербург.

Вълнуващата надпревара завърши с фантастичната награда за Валентина – един милион рубли (или близо 20 000 лв.) и възможността да представи Русия на конкурса "Мис Вселена", който ще се проведе в Мексико в края на есента.

View post on Instagram
 

Коя всъщност е новата Мис Русия - Валентина Алексеева

Голямата ѝ мечта е да стане лекар. В момента красавицата учи в Руския национален изследователски медицински университет "Н. И. Пирогов", специалност "Обща медицина".

Но интересите на Валентина не спират дотук. Още в гимназията тя открива страстта си към модата и решава да участва в конкурса "Мис Чувашия 2023", където печели. Признава, че неведнъж е имала колебания, но бързо взима решение да продължи напред и да се включи в "Мис Русия 2024".На сцената на конкурса тя се представи в изящна национална носия в зелени и червени тонове, украсена с бродерии и мъниста, които напомнят за приказните героини от руския фолклор.

View post on Instagram
 
След конкурса Мис Вселена 2023 светът още говори за нея: Мис Непал – момичето, което счупи стереотипите за красота и сложи в джоба си всички тънки красавици
ПО ЖЕНСКИ
Автор Антония Михайлова

След конкурса Мис Вселена 2023 светът още говори за нея: Мис Непал – момичето, което счупи стереотипите за красота и сложи в джоба си всички тънки красавици

Автор Антония Михайлова

Според Валентина голямата ѝ решителност идва от майка ѝ Олга, която също е имала успешни изяви в света на красотата. През 2023 г. Олга печели титлата "Вице Мисис Чувашия". Както се казва, "крушата не пада по-далеч от дървото".

В интервю за конкурса Валентина разкрива своите хобита и интереси. Оказва се, че тя е не само атрактивна, но и разностранна личност. Обича да спортува, да танцува балет и да води здравословен начин на живот. Освен това, активно се включва в проекти за опазване на околната среда и овладяване тънкостите на публичната реч.

View post on Instagram
 

В интервю за руската информационна агенция ТАСС, новоизбраната "Мис Русия" сподели своите амбиции: "Бъдещите ми планове са да представя достойно Русия на конкурса "Мис Вселена". Ще направя всичко възможно и невъзможно, за да сме най-добрите".

Любопитен факт е, че чувашите са преки потомци на волжките българи, основали Волжка България през втората половина на VII век. Предците на чувашите са били прабългарите и савирите, тюркски племена, пребивавали в Северен Кавказ през V-VIII век. През VII век част от прабългарите заминават за Балканите, където заедно с местните славяни създават съвременна България. Друга част се премества в региона на Средна Волга, където прабългарското население, което не е приело исляма, е основата на чувашкия народ.