Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Ретрограден Юпитер: Период на вътрешна трансформация и нови перспективи

Ретроградният Юпитер започва на 9 октомври в 21° Близнаци и завършва на 4 февруари 2025 г. при 11° Близнаци. В това време Юпитер ще се върне назад по стъпките си, което ще ни позволи да прекараме малко повече време в проучване на всички възможности, които може да сме пропуснали.

По-конкретно ще ни прикани да се върнем към събитията, които са се случили до момента. Юпитер като планета е астрологичният учител или гуру, силно свързан с духовността и развитието на нашата житейска философия, затова в ретроградният си период хвърля светлина върху уроците, останали от миналото. Нещата, които са изглеждали обнадеждаващи преди, но не са се материализирали напълно, могат да бъдат разрешени по време на ретроградната фаза.

Планетата Юпитер символизира социалната реализация, но когато започне движението назад, преобръща всичко с главата надолу. През това време ние сме склонни да станем по-възприемчиви към вътрешния си глас и интуицията. Като цяло ретроградният Юпитер се свързва с философска и духовна интроспекция, размисъл, с фокус върху конкретни въпроси, носи философско и религиозно мислене, но и опасност от лицемерие, ревност, фанатизъм, клевета и непредвидени загуби.

Ретроградният Юпитер ни насърчава да погледнем навътре в себе си, за да открием какво ни прави щастливи дълбоко в душата ни. Когато Юпитер е ретрограден, това отваря пътя към вътрешно пътуване и себереализация. Фокусът е върху нашето духовно и материално израстване, върху това как да станем най-добрият човек, който можем да бъдем.

Юпитер често се свързва с експанзия, късмет и растеж, но при ретроградност, тази експанзивна енергия се насочва навътре. Време е да изследваме нашите вярвания, ценности и духовни перспективи и да търсим истината отвъд повърхностното. Ретрограден Юпитер ни насърчава да задълбочим разбирането си за живота и самите себе си, да поставим под въпрос вярванията, които вече не служат на нашето духовно пътуване, и да търсим по-дълбоки учения. Това е също време, когато интроспекцията може да ни помогне да се освободим от страховете и ограниченията, които пречат на нашето духовно израстване, проправяйки пътя за автентично вътрешно разширяване и по-дълбока връзка с универсалните закони, които управляват нашето съществуване.

Ретрограден Юпитер ни насърчава да преосмислим пътищата, които следваме, да се откажем от тези, които не ни подхождат. Освен това ни кара да отделим време, за да анализираме нещата, за да установим правилния баланс за нас. Мотивира ни да изберем пътя на размисъл, за да преосмислим напълно нашето съществуване. Променяйки определени мисловни модели, ще можем по-добре да разберем житейския си път. Направете крачка назад, прегледайте начина си на мислене и предефинирайте целите си.

Ретроградната фаза на Юпитер продължава около четири месеца и се случва веднъж годишно. Поради това приблизително една трета от населението в света е родено в период на ретроградно движение на Юпитер. Това астрологично събитие може да внесе важни промени в живота ни. Домът, през който Юпитер преминава през ретроградния си период, става значим от духовна и философска гледна точка. Времето на ретрограден Юпитер не е лошо, но това не означава, че трябва очаквате добрите неща да попаднат сами в скута ви, а от вас зависи да намерите и създадете свой собствен късмет.

Поради относителните орбити на Юпитер и Слънцето, Юпитер винаги се намира ретроградно и оформя тригон към Слънцето, така че най-щастливата планета в астрологията има и най-щастливата ретроградна фаза.

Характерът на Юпитер се отличава с щедрост и любов към живота. Планетата насърчава кариерата и духовното израстване и помага за преодоляване на трудностите. Камъните на планетата Юпитер притежават същите свойства. Това са жълт сапфир, цитрин, топаз, берил, азурит, аметист, турмалин. Камъните на Юпитер не се комбинират с минералите на Марс, Сатурн, Плутон, защото неутрализират свойствата един на друг. Носете със себе си камъните на Юпитер за късмет и благоденствие, медитирайте с тях. Цветовете на Юпитер са нюансите на лилаво и виолетово. Магическото число - 34.

Драстична промяна се задава за четири зодии през октомври
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Евелин Попадийна

Драстична промяна се задава за четири зодии през октомври

Автор Евелин Попадийна

Таро за ретроградния период на Юпитер – Жрицата

Може смело да нагазите в непознати води и там ще откриете нещо скрито. Спокойното съзерцание на света е необходим начин за възприемане, в резултат на което ще имате повече разбиране и увереност. Разберете заобикалящата ви среда, но не се опитвайте да ѝ влияете.

В този период от четири месеца може да ви се струва, че в някои моменти завесата между материалния и свръхестествения свят се вдига пред вас и странните неща стават нормални. Свържете се с дълбоката и скрита част от вашата личност. Това е добър период за развитие на интуицията, медитацията и креативността. Слушайте интуицията си, не разчитайте на логиката и ще усетите естествените ритми на Вселената.