Автор
Ева Григорова

50 сент: Предупреждавах за Диди години наред

Скандалът около Шон Джон Комбс, известен в музикалния свят като Пъф Деди или Диди, предизвика силно вълнение в Съединените щати. Случаят може да бъде проследен чак до началото на 90-те години с обвинения в сексуален тормоз, насилие и изнасилване на партита, в които са участвали и други известни личности от света на Холивуд и музиката.

Някои вече изразиха подозренията си за Диди, но най-критичен винаги е бил рапърът 50 сент, който ще продуцира документален филм за Netflix за цялата история. Преди няколко месеца музикантът сподели видео на Марк Къри, който твърди, че Диди е дрогирал жени с бутилки шампанско.

"Това е история със значително човешко въздействие. Това е сложен разказ, който обхваща десетилетия, не само заглавията или откъсите, които са били видени досега", увери певецът за случая с Диди. Той потвърди още, че остава непоколебим "в нашия ангажимент да дадем глас на безгласните и да представим автентични и нюансирани гледни точки". Въпреки че обвиненията са смущаващи, призоваваме всички да помнят, че историята на Шон Комбс не е цялата история на хип-хопа и неговата култура. Нашата цел е да гарантираме, че индивидуалните действия не засенчват по-широкия принос на културата", добави той.

Наскоро, в други изявления на рапъра, той се върна на темата: "Той го направи! Наистина го направи. Аз съм единственият, който се изказа публично преди случаят да излезе наяве. Всъщност аз не участвах. Не ходех на тези партита." Освен това, 50 сент обвини други личности, които са участвали в "тази знаменита култура": "Не ме интересува цялата тази луда работа и всички тези странни неща, които правят."

Накрая той посочи един неприятен епизод, който донякъде се губи в новинарския поток: "Ако се върнем към 90-те години, Кийф Ди каза, че Диди му е платил да убие Тупак. Изглежда, че е обвинен в някои доста луди неща."