Автор
Ева Григорова

Диди срещу системата: Хип-хоп магнатът не се отказва и направи трети опит за свобода

54-годишният Шон "Диди" Комбс е изправен пред сериозни обвинения на фона на вълна от граждански дела и предполагаема престъпна дейност. Той е обвинен в рекет, сексуален трафик чрез принуда и отвличане с цел проституция.

В този ранен етап на процеса Комбс, който е задържан без право на гаранция, в затвор в Ню Йорк, е изправен пред перспективата за много години зад решетките. Въпреки това, той не губи надежда да види отново дневна светлина, макар че обвиненията срещу него са ужасяващи.

Въпреки това, правният екип на опозорения хип-хоп магнат е направил трето искане Диди да бъде освободен срещу гаранция от 50 милиона долара. Рапърът моли апелативния съд да преразгледа решението на съдията да го задържи без гаранция, но пред него стои трудна битка предвид тежестта на обвиненията. Комбс се е обявил за невинен по трите повдигнати срещу него обвинения и отказва да приеме споразумение. Един от адвокатите на Диди, Марк Анифило, заяви, че клиентът му засега поддържа невинността си - и Комбс е мотивиран да докаже, "че един чернокож мъж може да спечели във федерален съд".

Федералните прокурори обаче са преценили, че при Диди "има сериозен риск за бягство" предвид нетното му състояние от 1 милиард долара. Те също така смятат, че той "представлява значителен риск от възпрепятстване на правосъдието" по делото срещу него. Тези фактори правят вероятно това обжалване да бъде също толкова безплодно, колкото и първите две, докато делото на Диди напредва стабилно към съдебен процес.