Автор
Веселина Петрова

Няколко ценни природни рецепти при висока кръвна захар

Познати са много народни рецепти за сваляне на високата кръвна захар с природни методи. Днес споделяме някои от тях.

Ето я и първата. Около 40 пресни листа от индрише се нарязват на много ситно и се сместват с половин килограм мед и лимонов сок на вкус. Взима се по 1 чаена лъжичка от сместа преди ядене три пъти дневно. Индришето силно понижава кръвната захар и предозирането му може да доведе до хипогликемична кома! Затова спазвайте точно рецептата.

Десет минути след ядене да се изпива 1 ч. чашка от 25-50 г (според възрастта) отвара от индрише (листа), усойче, (листа и цвят) - по 100 г, галега (листа и цвят), глухарче (листа и цвят), дива коприва (цвят), калена (корени), метличина (цвят), полски хвощ (листа и цвят), перуника (корени), цикорея (цялата билка с корена), червен кантарион (листа и цвят), черница (листа и дръжки) и фасул (сухите шушулки) - по 50 г от всяка.

Споделяме още няколко рецепти. Все пак важно е да отбележим, че първо трябва да посетите лекар и да се консултирате с него. Самолечението не е добър вариант.

Десет листа от индрише се измиват добре и се нарязват на ситно. Накисват се в 100 милилитра силна ракия в продължение на 4-5 дни. На шестия ден започва лечението. Полученият екстракт се пие 2 пъти на ден (на гладно) по 1 чаена лъжичка, докато се нормализира захарта.

В 200 г млечна суроватка се изцежда сокът на 1 лимон и се добавя канела с върха на ножа, пие се 3 пъти, половин час преди ядене. Лечението продължава един месец.

Всеки ден да се изяждат по 10 броя дръжки от радика, докато цъфти. Това се прави 14 дена. След това се пие чай от корени на радика.

В половин бурканче кисело мляко се слага една равна чаена лъжичка сода бикарбонат и веднага се изяжда. Приема се само сутрин на гладно до пълно оздравяване.

В продължение  на 15 дни всяка сутрин се изяжда едно парче праз, дълго 10 см, като по средата на яденето се гълта парченце сакъз (дъвка), голямо колкото царевично зърно.

20 г лимонена киселина се разтварят в 40 мл хладка вода. От сместа се взема всяка сутрин на гладно след ставане от сън по 20 капки.

.В стъклено шише се слагат 5 стръка жълт кантарион с цвета надолу, 2 стръка глухарче с корените, 2 стръка коприва и 8-9 зърна карамфил и се заливат с плодова ракия. Сместа се оставя да престои на тъмно в продължение на 10 дни и се прецежда. Пие се сутрин на гладно по 1 супена лъжица.

Връхчетата на 30 шишарки се варят в литър вода, докато тя остане наполовина. Пие се по една супена лъжица само сутрин преди ядене, пише Ruse24.