Автор
Антония Михайлова

Погледнете в огледалото: Лекар разкрива как очите сигнализират за опасни заболявания

Очите са един от най-важните органи на нашето тяло. В същото време поддържането на здравето му е много трудно. Следователно състоянието на органа на зрението е нещо, което трябва да се следи особено внимателно. Освен това чрез тях можете да видите много заболявания на вътрешните органи в ранен етап.

Винаги трябва да внимавате с откритите лигавици. За очите всяко нараняване, дори и незначително, може да причини сериозни проблеми. Не търкайте активно очите си и не ги докосвайте с ноктите си. Повърхността на очната ябълка е толкова деликатна, че дори няма да забележите как може да я повредите.

Освен това именно в очите се появяват първите признаци на опасни заболявания. Според д-р Хелън Уол пациентите често усещат първоначалните симптоми на рак в очите. Обикновено в такива случаи човек чувства натиск вътре в органа на зрението.

„Може да се появи загуба на зрение, замъглено зрение или двойно виждане“, предупреждава специалистът. Всичко това са много опасни симптоми, които не могат да бъдат пренебрегнати. Ако периодично изпитвате изкривяване на зрението, непременно посетете лекар, съветва той.

Ноктите могат да алармират за появата на различни заболявания
НОВИНИ
Автор Woman.bg

Ноктите могат да алармират за появата на различни заболявания

Автор Woman.bg

Очите също така могат да издават повишени нива на холестерол. Ако забележите жълти ивици по склерата си (бялата част на окото), може да се наложи да промените диетата си, като се консултирате със специалист преди това.

Важно е да ви припомним и един симптом, с който се сблъскват повечето съвременни хора. С напредването на възрастта зрението ни намалява, което е нормален процес. Това обаче не означава, че този симптом не трябва да се лекува. Според д-р Уол научните изследвания наскоро показават, че тези, които не обръщат внимание на въпросния симптом, страдат от Алцхаймер много по-често от останалите.