Автор
Ива Петрова

Снимка преди края: Лиъм Пейн в последните часове от живота си

Появи се снимка на Лиъм Пейн, връщащ се в хотелската си стая в Буенос Айрес, която се оказва последният известен кадър на певеца преди трагичното му падане от балкон, довело до смъртта му. Според съобщенията, 31-годишната бивша звезда от One Direction е паднал от около 14 метра от третия етаж на хотел Casa Sur в аржентинската столица. Въпреки бързата реакция на спешните екипи, нараняванията на Пейн са били твърде тежки и той е бил обявен за мъртъв на място.

Пейн е бил в Южна Америка със своята приятелка, Кейт Касиди, от 30 септември, първоначално планирайки да остане само за пет дни, но удължавайки престоя си до две седмици. В това време той се е събрал с бившия си колега от групата, Найл Хоран, след като е присъствал на концерта на Хоран в Movistar Arena на 2 октомври. Касиди се е върнала у дома във Флорида на 12 октомври, оставяйки Пейн сам в хотел Casa Sur. Два дни преди трагичната си смърт, Пейн се е занимавал с правни процедури, инициирани от бившата му годеница, Мая Хенри, която го е обвинила в обсесивно поведение и използване на феновете му срещу нея. Пейн също е публикувал няколко видеоклипа в социалните мрежи в дните преди инцидента, включително един, в който шеговито нарича приятелката си "губеща" за това, че се е прибрала у дома.

В деня на падането местните власти са били сигнализирани за "агресивен мъж" в хотела, вероятно под влиянието на наркотици или алкохол. Само часове преди падането, новоизлъчен кадър от America TV показва Пейн, носещ бял потник, очевидно връщащ се в стаята си преди фаталния инцидент. Трагичният момент е настъпил, когато Пейн е паднал от балкон на третия етаж, приземявайки се в двора на хотела близо до зона за хранене на открито. Ръководителят на спешните служби, Алберто Кресченти, потвърди, че Пейн е получил "черепна фрактура и изключително тежки наранявания", които са довели до незабавната му смърт. Той добави, че парамедиците не са успели да съживят певеца, тъй като нараняванията му са били "несъвместими с живота".

Впоследствие се появиха допълнителни подробности, че Пейн се е държал нестабилно и неадекватно в часовете преди смъртта си. Служител на хотела на име Естебан е направил две обаждания на телефон 911, първо заявявайки, че Пейн е бил "напълно дрогиран" и е причинявал щети в хотелската си стая. Малко по-късно е направено второ обаждане, когато персоналът е чул силен шум, опасявайки се, че Пейн е направил нещо опасно. Тялото му е било открито скоро след това.

Съдебномедицински експерти са продължили да разследват мястото на събитието до късно през нощта, фокусирайки се върху хотелската стая и балкона, от който е паднал Пейн. Въпреки че точните обстоятелства около падането му остават неясни, властите са потвърдили, че продължават разследването на трагичното събитие.

Неочакваната смърт на Пейн е оставила феновете и музикалната индустрия в шок, като мнозина си спомнят за възхода му към славата на 16-годишна възраст като част от One Direction.