Автор
Теодор Муховски

Часове преди смъртта си: Лиъм Пейн бил неадекватен, разбил лаптопа си

Малко преди смъртта си, бившата звезда на групата One Direction Лиъм Пейн се е държал неадекватно и се е наложило да бъде ескортиран обратно до хотелската си стая, преди да се самоубие.

Пейн скочи от третия етаж в двора на хотел Casa Sur в Буенос Айрес вчера, след което медиците констатираха смъртта му. Той бе само на 31 години.

Аржентинската полиция се е свързала с член на персонала на хотела, който съобщил за „агресивен мъж, който може да е бил под въздействието на наркотици и алкохол“.

Малко след това работниците чули силен звук в двора на хотела, след което тялото на родения в Уулвърхемптън певец било открито малко след 17:00 ч. местно време.

Според местните медии преди да бъде открит мъртъв, Пейн се е държал „като побеснял във фоайето на хотела и е разбил лаптопа си“, след което се е наложило да бъде прибран в стаята си.

фенове скърбят за Лиъм Пейн
фенове скърбят за Лиъм Пейн

Пейн стана известен на 16-годишна възраст, след като създаде момчешката група One Direction в X Factor през 2010 г. заедно със Зейн Малик, Луис Томлинсън, Найл Хоран и Хари Стайлс.

Шокирани фенове се събраха пред хотела, след като полицията отцепи района, а съдебните следователи бяха видени да влизат и излизат с бели защитни костюми и сини ръкавици.

Фенове палеха свещи и украсяваха с цветя пътя в импровизирано бдение, докато отдаваха почит на любимата си музикална звезда.

феновете след смъртта на Лиъм Пейн
феновете след смъртта на Лиъм Пейн

Директорът на службата за спешна медицинска помощ Алберто Крешенти заяви, че Пейн е получил „много сериозни наранявания след падането му от третия етаж във вътрешния двор“.

„Проверихме самоличността му, като използвахме паспорта, който имаше“ - добави той.

Г-н Кресенти заяви пред аржентинския вестник „Кларин“, че „екипът е констатирал фрактура в основата на черепа му“.

Тялото му е транспортирано до местната морга, където ще бъде извършена аутопсия.

Г-н Крешенти заяви, че Пейн е паднал от около 14 метра и е получил „тежки наранявания, които били несъвместими с живота“.

Той каза: „Сигналът е подаден в 17,04 ч. местно време, като е съобщено, че човек лежи във вътрешния двор на Casa Sur. В 17:11 ч. пристигна линейка и бе установена смъртта на мъжа.

„След това разбрахме, че е бил известен певец. За съжаление нараняванията, които е получил в резултат на падането, са се оказали фатални. Не е имало възможност да бъде реанимиран“.

Оттогава в интернет се появиха непотвърдени снимки, на които се вижда, че хотелската стая на Пейн е напълно разрушена, а на едно от изображенията се вижда разбит телевизионен екран.

Пейн е пристигнал в Аржентина по-рано този месец, за да присъства на концерт на свой приятел Найл Хоран.

Последната публикация на звездата в Snapchat показва как щастливо позира с партньорката си Кейт Касиди, докато се гледат в огледало - снимка, която първоначално е направена през август миналата година.

Лиъм Пейн и Кейт Касиди
Лиъм Пейн и Кейт Касиди

Други постове от последните моменти от живота на Пейн разкриват как той се наслаждава на обяд в хотелската си стая, където разкрива, че двойката се е „събужда в един часа през нощта всеки ден“ и е решила да избере костюм на Форест Гъмп за Хелоуин.

Полиция след смъртта на Лийм Пейн
Полиция след смъртта на Лийм Пейн

Друго селфи е озаглавено: „Прекрасен ден в Аржентина“, преди звездата да сподели снимка на хотела си, като пише: „Щастлив съм, че имам малко време за почивка“, последвано от емотиконка на сърце.

Той споделя още една снимка с Касиди с надпис: „Прекрасно време“.

Смъртта на Пейн идва дни след като бившата му годеница Мая Хенри започна съдебно производство срещу него.

23-годишният модел от Тексас инструктира адвокатите си да издадат писмо за прекратяване на дейността на звездата, след като го обвини, че многократно се е свързвал с нея.

View post on Instagram
 

Тя също така обвини Пейн, че обсесивно се свързва с приятелите и семейството ѝ, включително с майка ѝ Ацтека Хенри.

След като се превръща в една от най-големите поп групи в света с пет албума и четири световни турнета, One Direction прекъсва изявите си за неопределено време през 2016 г.

Пейн издава дебютния си солов албум LP1 през декември 2019 г., който включва песните Polaroid, Familiar и Strip That Down с участието на Quavo.

Песента е една от двете, които достигнат до топ 10 в официалните класации на Обединеното кралство, заедно с For You с Рита Ора от филма Fifty Shades Freed - която дуетът изпълни на наградите „Брит“ през 2018 г.

Пейн и певицата от Girls Aloud Черил имат общ син Беър, роден през 2017 г., като между 2016 г. и 2018 г. имат бурна публична връзка.

Лиъм и Черил
Лиъм и Черил

Певецът се явява за първи път на прослушване за X Factor през 2008 г. на 14-годишна възраст, като пее Fly Me To The Moon на Франк Синатра, а съдията Саймън Кауъл му казва да се върне в шоуто за таланти на ITV две години по-късно.

През 2010 г. той впечатлява съдиите с изпълнението на Cry Me A River на Майкъл Бубле, преди да бъде поставен заедно с още четирима соло надежди на етапа на обучителния лагер на състезанието - групата, която по-късно се превръща в One Direction.

През 2012 г. момчешката група печели първата си награда „Брит“ за най-добър британски сингъл за дебютното си парче What Makes You Beautiful, а година по-късно получава и наградата „Брит“ за глобален успех.

През 2014 г. и 2015 г. те печелят и наградата за най-добър британски видеоклип съответно за Best Song Ever и You & I.

След като Малик напуска групата, квартетът печели награда за най-добър видеоклип за Drag Me Down през 2016 г. Година по-късно те взимат същата награда за History.

През август миналата година Пейн отлага планираното си турне в Южна Америка, защото страда от „сериозна бъбречна инфекция“.

Той заявява, че инфекцията е нещо, „което не бих пожелал на никого“, и че лекарите са го инструктирали да „почива и да се възстановява“.

По-късно миналата година му е забранено да шофира в Обединеното кралство, след като признава за нарушение за превишена скорост.

През август тази година Пейн е обявен за съдия в ново шоу на Netflix заедно с бившата певица от Destiny's Child Кели Роуланд и звездата от The Pussycat Dolls Никол Шерцингер.

Звездите трябва да оценяват опитите за създаване на група, като разглеждат химията между участниците, докато те формират групи в музикалната състезателна поредица.

View post on Instagram
 

Сред тези, които отдадоха почит на Пейн, са телевизионният водещ Дермът О'Лиъри, който си спомни как той се е явявал на прослушване за X Factor като 14-годишно момче.

О'Лиъри, който води X Factor по време на двете участия на Пейн, споделя снимка на двойката на сцената, като написа публикацията си в Instagram: „Най-лошата новина“.

„Спомням си как като 14-годишен се яви на прослушване в X Factor и ни взриви, пеейки Синатра. Той просто обичаше да пее“, пише той.

„Винаги е бил радостен, имал е време за всички, бил е учтив, благодарен и винаги скромен.

Майката на Стайлс - Ан Туист публикува в Instagram емотиконка със съкрушено сърце, като написа под нея: „Просто едно момче“.

Певецът Оли Мърс, който участва в X Factor година преди One Direction, заяви, че е „изгубил ума и дума“, описвайки смъртта на Пейн като „опустошителна“ в Instagram.

„Винаги се смеехме от сърце, когато се виждахме, понякога разговорите ни бяха кратки и сладки, но когато ги правехме, ставаше дума най-вече за това колко дразнещо добре изглеждаше косата му или за любовта ни към Бекс, за старите дни на X Factor и за турнето, което споделяхме заедно“ - написа Мърс до снимка на двойката.

View post on Instagram
 

„Лиъм споделяше същите страсти като мен, същите мечти, така че да видя как животът му сега приключва толкова млад, е тежък удар, наистина съм съкрушен и опустошен за семейството му и, разбира се, за сина му Беър, който загуби баща си.“

Американският певец Чарли Пут, съавтор на песента на Пейн от 2017 г. Bedroom Floor, заяви, че е в „шок“ след смъртта на Пейн.

"Лиъм винаги е бил толкова мил с мен" - написа той в Instagram заедно с колекция от снимки на двойката, на които работят заедно.

„Той беше един от първите големи изпълнители, с които работих. Не мога да повярвам, че го няма... Толкова съм разстроен в момента, нека почива в мир“.

Парис Хилтън също отдаде почит в X, като нарече смъртта на певеца „толкова разстройваща“, а водещата на BBC Radio 2 Зоуи Бол каза „опустошителна новина, скъпи Лиъм Пейн“.

Диджеят и музикален продуцент Zedd, който участва заедно с Пейн в песента Get Low от 2017 г., нарече смъртта на певеца „абсолютно сърцераздирателна“.

Американският певец и рапър Тай Дола Сигнал заяви, че Пейн „ще му липсва“, като написа към видеоклиповете и снимките в историята си в Instagram: „Току-що говорих с теб преди два дни, моето момче“.

Колегите от момчешката група Backstreet Boys също отдадоха почит към Лиъм:

„Думите не могат да изразят емоциите, които изпитваме заедно в момента, и изглежда, че останалата част от света е в подобна ситуация“.

One Direction се превръща в една от най-големите поп групи в света с пет албума, четири световни турнета, един филм и запомнящ се музикален клип за Деня на червения нос през 2013 г., в който тогавашният министър-председател Дейвид Камерън ги вижда да танцуват пред Даунинг стрийт номер 10.

Но шест години след създаването си, с повече от 20 милиона продадени албума, групата спира да съществува за неопределено време, като Малик я напуска още през 2015 г., за да продължи соловата си кариера.

По повод 10-годишнината на One Direction през 2020 г. Пейн сподели скрийншот на текстово съобщение, което е изпратил на баща си в деня, в който се присъединява към групата: „Участвам в група.

„Какво пътешествие... Нямах представа какво ни очаква, когато изпратих този текст на баща ми преди години точно по това време, когато беше създадена групата“, казва той.

През 2016 г. Пейн подписва договор за соло записи с британската компания Capital Records.

Тогава той заявява, че е „много щастлив“, че е подписал с тях, и добавя: „Сега съм развълнуван да покажа какво мога да направя като солов изпълнител“.

По време на соловата си кариера Пейн издава хитовете Strip That Down и Get Low.

Далеч от студиото и сцената Пейн започва връзка с бившата звезда от Girls Aloud Черил, с която се запознават в X Factor, когато тя е съдия.

През март 2017 г. двойката обявява официално раждането на сина си Беър.

Гордият баща Пейн споделя в Instagram своя снимка, на която люлее тъмнокосо бебе, с надпис: „Невероятно щастлив съм да посрещна на бял свят новото ни момченце, това е момент, който никога няма да забравя до края на живота си, и любимият ми спомен досега“.

Певецът продължава да говори с гордост за сина си през следващите години, като по време на една от церемониите по награждаване заявява, че Беър „постоянно го вдъхновява“ да бъде по-добър човек.

През юли 2018 г. Пейн и Черил обявяват раздялата си след две години и половина съвместен живот.

През август 2020 г. Пейн се сгодява за американския модел Мая Хенри, но двойката се разделя през юни 2021 г. и обявява, че годежът е прекратен.

Роден през август 1993 г., Пейн често боледува като малко дете поради проблеми с единия си бъбрек.

Смъртта разделя Лиъм от родителите му Джеф и Карън Пейн, седемгодишния му син Беър и двете му по-големи сестри Рут и Никола.

MTV разпространи позиция по повод смъртта на певеца: „Дълбоко сме натъжени от трагичната кончина на Лиъм Пейн. В този труден момент сърцата ни остават със семейството, близките и феновете му“.

Наградите „Брит“ също се включиха: „Невероятно тъжни сме да научим за трагичната кончина на Лиъм Пейн. Нашите мисли и молитви са с приятелите и семейството му в този момент“.

А Spotify добавя: „Дълбоко сме натъжени от новината за кончината на Лиъм Пейн. Мислите ни са със семейството му, приятелите и многобройните фенове, които го обичаха и подкрепяха“.

Битов инцидент: Ким Кардашиян потроши пръстите на дясната си ръка (СНИМКИ)
ЗВЕЗДИ
Автор Ева Григорова

Битов инцидент: Ким Кардашиян потроши пръстите на дясната си ръка (СНИМКИ)

Автор Ева Григорова