Автор
Ева Григорова

48 часа, които промениха всичко: Ето защо Лиам Пейн не е напуснал Аржентина навреме

Лиам Пейн е бил принуден да удължи престоя си в Аржентина, след като молбата му за виза за Съединените щати първоначално е била отхвърлена поради злоупотребата му с наркотици, разкри близък приятел.

Звездата от One Direction пътувал до Буенос Айрес, за да поднови визата си за "изключителни постижения", която би му позволила да продължи новия си живот във Флорида с приятелката си Кейт Касиди.

Но молбата му не била одобрена, защото признал, че е злоупотребявал с алкохол и наркотици и бил принуден да се подложи на психиатрични и медицински тестове.

Въпреки това, в крайна сметка визата била одобрена и трябвало да бъде поставена в паспорта му в петък - само два дни след като той починал при падане от балкона на хотела си.

"Всички са съкрушени", разкри член на вътрешния му кръг. "Кейт е съсипана." Приятелят му обясни как Пейн трябвало да отиде в чужбина, за да поднови своята "O-1 неимиграционна" виза и решил да подаде молбата в посолството на САЩ в Буенос Айрес, за да може да гледа бившия си колега от групата Найл Хоран на концерт.

"Лиам трябваше да удължи американската си виза", каза приятелят. "Той беше с O-1 виза, която е за артисти, спортисти и други хора с изключителни постижения."

"Но един от въпросите във формуляра пита: "Някога злоупотребявали ли сте с алкохол или наркотици?" Проблемите на Лиам с наркотиците и алкохола са добре документирани."

"Широко известно е, че той е бил на рехабилитация в САЩ, така че трябваше да отбележи квадратчето и заради това трябваше да се подложи на медицински тестове. Трябваше да бъде прегледан от лекар и психиатър."

"Всичко това отне време. Така че Лиам беше принуден да остане в Буенос Айрес по-дълго, отколкото беше планирал."

Уебсайтът на Службата за гражданство и имиграция на САЩ описва O-1 неимигрантската виза като предназначена за "лице, което притежава изключителни способности в науката, изкуствата, образованието, бизнеса или спорта, или което има доказан опит с изключителни постижения в киното или телевизионната индустрия и е признато национално или международно за тези постижения".

Пейн получил чисто медицинско и психиатрично заключение от тестовете, твърди приятелят му, но починал преди да може да получи подновената виза в паспорта си.