Свети Валентин е тук и е време да ви дадем идея за супер вкусни медени валентинки. Подходящи са да зарадвате както любимия, така и децата. Рецептата е лесна и се изпълнява бързо, а след това не се налага да чистите кухнята с часове.
Ако все още не сте решили какво да подарите на любимия, направете му тези меденки, които със сигурност ще му харесат!
)
Необходими продукти:
2 яйца
1 ч. ч. захар
3 с. л. мед
½ ч. ч. олио
1 ч. л. соца (угасена с оцет)
1 с. л. канела
2 ½ ч. ч. брашно
За декорация:
1 шоколад (по избор)
)
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата, олиото, захарта и меда с миксер до получаване на хомогенна смес.
В отделна купа смесете брашното (2 ч. ч.), содата и канелата.
Постепенно добавяйте течната смес към сухата и омесете меко тесто. То не бива да е нито много меко, нито много твърдо. Докато месите прибавете останалото ½ ч. ч. брашно (може да не се наложи да използвате цялото).
Готовото тесто увийте с фолио и го оставете в хладилните за 30 минути.
)
Охладеното тесто разточете върху набрашнен плот и с формички, във формата на сърце, изрежете меденките.
Подредете ги в тава (задължително използвайте хартия за печене).
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10-15 минути.
Разтопете шоколада на водна баня и намажете вече изстиналите меденки.
Оставете ги да се охладят още малко и се насладете на великолепния им вкус!