Кестени в микровълновата: Ето как да ги приготвите за две минути
Автор
Веселина Петрова

Кестени в микровълновата: Ето как да ги приготвите за две минути

Ароматът на печени кестени кара дома да ухае на уют, а благодарение на микровълновата печка вече можете да ги приготвите само за две минути – без дим, без бъркотия и без чакане.

Кестените са символ на есента, без които не можем да си представим студените дъждовни дни.

Миризмата им веднага извиква спомени за зимни разходки и малки градски сергии с топли кестени, идеални за сгряване на ръцете и душата.

Въпреки че принадлежат към семейството на ядките, защото са скрити в твърда черупка, кестените са специални с това, че най-често ги ядем печени, варени или под формата на пюре.

Възможно е да ги приготвите и с един много практичен трик - в микровълновата. Без чакане, без бъркотия, а резултатът е изненадващо добър. Само за две минути ще имате сочни и ароматни кестени, готови за консумация или за по-нататъшно приготвяне.

Разбира се, те не могат да се сравнят с печените кестени, но този метод ще ви бъде идеален, когато ги искате у дома – бързи, топли и лесни. Ключът е просто да обърнете специално внимание на времето, тъй като кестените могат лесно да преварят и дори да експлодират.

Измийте кестените и ги подсушете леко, като оставите малко влага, за да омекнат. С остър нож отрежете кората от всеки кестен във формата на кръст. Поставете около 10 парчета в купа, подходяща за микровълнова фурна, и покрийте.

Загрейте за 2 минути на 800 W. Ако все още са твърди след това, включете за още 30 секунди. Докато са още топли, обелете и сервирайте веднага.

Времето за приготвяне зависи от мощността на вашата микровълнова фурна:
– При 1000 W са достатъчни 2 минути.
– При 800 W отнема около 2 минути и половина.
– При 600 W, разчитайте на общо 3 минути.

Кестените са истинска есенна суперхрана. Те са богати на сложни въглехидрати, които осигуряват дълготрайна енергия, а също така са много бедни на мазнини в сравнение с други ядки.

Благодарение на високото си съдържание на фибри, имат благоприятен ефект върху храносмилането, а калият допринася за регулирането на кръвното налягане и здравето на сърцето. Витамините, които съдържат, укрепват имунитета, което ги прави идеални за по-студения сезон.

Освен че са вкусни като самостоятелен десерт, кестените са чудесно допълнение към супи, пюрета, гарнитури или десерти. А под формата на безглутеново брашно, те придават мек, сладък и ядков вкус на хляб, торти и сладкиши.

Носете кестени в джоба си – простият навик на Петър Димков за повече енергия и защита
ПО ЖЕНСКИ
Автор Ева Лъчезарова

Носете кестени в джоба си – простият навик на Петър Димков за повече енергия и защита

Автор Ева Лъчезарова