Автор
Теодор Муховски

4 зодии, които най-често попадат в токсични и взаимозависими връзки

Астрологията разграничава 4 зодии, които най-често попадат в токсични и взаимозависими връзки. Тези хора се отказват от себе си в името на партньора си. Изместват негативните си чувства, надявайки се, че връзката ще се подобри с времето. Търсят щастието в другите, вместо да го намерят в себе си.

Зодии и токсични връзки

Щастливата връзка е тази, в която партньорите говорят помежду си, уважават се и не преминават здравословни граници. Знаят как да се подкрепят. Вместо да посочват слабостите си, те се мотивират да станат най-добрата версия на себе си. Насърчават вътрешния си растеж и сбъдват мечтите си заедно. Те не раздухват конфликта, а работят върху разрешаването му. Стремят се да дадат пример на онези, които подсъзнателно се включват в токсични връзки.

В една неустойчива връзка единият партньор поема ролята на „донор-спасител“, а другият на „реципиент-жертва“.

Астрологията разграничава 4 зодии със склонност да влизат в дисфункционални връзки. Тези хора търсят удовлетворение от някой, който не може да им го даде. Те са изложени на риск от взаимозависимост - но дали този модел повтаря ли се в любовния живот? Време е да разберем!



Лъв (23 юли - 22 август)

Когато се учите от грешките си, ще можете да създадете стабилна връзка, в която кавгите ще престанат да бъдат ваше ежедневие. По природа обаче сте склонни да избирате трудни партньори. Освен това вие самите се храните с драмата и търсите интензивни емоции. Редовно тествате докъде може да стигне любимият ви. Допускате хора с разрушителни наклонности в сърцето си. Вие сте елементът на огъня, така че трябва да се научите да контролирате топлината си. Внимавайте за връзки, които карат някого да угаси пламъка ви и ви пречи да бъдете 100 процента себе си. Вместо да живеете според условията на някой друг, намерете някой, който ви приема напълно такива, каквито сте.



Везни (23 септември - 22 октомври)

Като Везни определено ви е трудно да бъдете независими в отношенията. Опитвате се да направите партньора си щастлив и се губите в него в името на връзката. Вие приемате ролята на мъченик, който се отказва от собствения си живот. Опитвате се да се сближите, но вътрешното напрежение предизвиква емоционална дистанция. Везните почти винаги влизат в зависима връзка. Проблемите на половинката пряко се отразяват на настроението и ежедневието им.
Вие сте знак, управляван от Венера, така че естествено се наслаждавате на хармония. Въпреки това, като се стремите да постигнете баланс, предпочитате да избягвате конфронтация и конфликти. Заемате пасивно отношение, за да не ядосате партньора си. Вместо да хабите здравето си, трябва да бъдете честни. Бъдете открити за чувствата си. Нека някой те обича такъв, какъвто си в действителност.



Скорпион (23 октомври - 21 ноември)

Скорпионите са изправени пред прекомерна привързаност. Любовта им към някого се превръща в мания и това може да бъде сериозен проблем. Ревността, подозрението и нуждата от контрол превръщат връзката им в токсична. Случайно извеждат наяве най-тъмните черти на личността на другата половина. Съвет: вместо да се потопите в мрака, дайте на партньора си повече пространство. Противно на външния вид, разхлабването на напрежението ще накара любимия човек да иска да бъде с вас доброволно. Скорпионът сам по себе си прави връзката си токсична и след това остава в нея дълги години.

Риби (19 февруари - 20 март)

Заседнали ли сте във връзка с някой, който се опитва да ви притежава? Токсичен партньор може да ограничи контактите ви с приятели и семейство. Той иска да му се подчините, но такъв модел не работи в дългосрочен план. За съжаление, като помирителна Риба, имате проблеми с поставянето на ясни граници. Когато почувствате, че нещо разстройва партньора ви, се отказвате без бой. Вашите нужди са преместени на втори план.

Рибите текат от потока на емоциите на партньора си, забравяйки посоката, в която собствената им душа би искала да се движи.

Съвет: бъдете честни с партньора си относно очакванията си от връзката. Ако във връзката ви няма място за диалог, бързо се измъкнете от нея. Можете също така да се възползвате от терапията за двойки, ако имате нужда от допълнителна помощ.



Четете още: Жените от тези пет зодии са най-интелигентните в зодиака