5-те зодии с най-силно развита емоционална интелигентност

Емоционалната интелигентност e умението да разпознаваш и управляваш своите емоции, да разпознаваш емоциите на околните и да се приспособяваш към тях.

Приема се, че емоционалната интелигентност се състои от 5 компонента:

САМОКОНТРОЛ, или това е способността да управляваме и контролираме собственото си емоционално състояние;

САМОПОЗНАНИЕ – доброто познаване на себе си и собствените си емоции;

МОТИВАЦИЯ – способността да управляваме емоциите си, като целта е да постигнем собствените си цели;

ЕМПАТИЯ – възможността да откриваме и определяме чуждите емоциим

СОЦИАЛНИ УМЕНИЯ –отношението ни към другите и влиянието ни върху тях е разделено на три ключови аспекта.



Според астролозите гореизброените качества, които са основните градивни тухлички на т.нар. качество "емоционална интелигентност", най-често се срещат сред родените под долуизброените пет знака от зодиака:

Близнаци

Близнаците са изключително добри събеседници, умеещи да комуникират до съвършенство. Те притежават фина интуиция за хората около себе си и далеч не са толкова емоционално дистанцирани, колкото на пръв поглед изглеждат.

Рак

Хората, родени под Рак, често влизат в конфликт с емоциите и настроенията си, но това в повечето случаи ги прави мъдри и зрели. Умеят да влизат в положението на другия и да намират верния път към сърцето му. Те са великолепни оратори и съумяват винаги да се справят с всяко предизвикателство, изникнало на пътя им, с търпение и спокойствие.

Дева

Девите обичат да се вглеждат в детайлите, аналитични са и са съпричастни. Усещат човека срещу себе си и доколко добронамерен може да бъде той към тях. Отнасят се с изключителен респект към тези, които са искрени и открити. Обратното, не понасят клеветниците и завистниците. Да не говорим, че работата в екип с Дева е истинско удоволствие, стига да спечелите нейните симпатии.

Везни

Удивителни дипломати. Везните чудесно знаят какво искат и от какво се нуждаят другите, въпреки че за себе си понякога се колебаят. Стихията им е в това да усещат средата и да поддържат мира във взаимоотношенията си. Борци за справедливост. Те са изключителни, които винаги намират начин да успокоят напрегнатата обстановка. Дори и само с харизматичното си и присъствието си.

Риби

Това е знакът с най-силно развита интуиция от останалите зодии. Те усещат човека насреща си само с един поглед. Рядко грешат в преценката си за конкретен човек. Хората, родени под този зодиакален знак, са изключителни емпати.

Четете още: Идва Годината на Черния Тигър - какво точно ще се промени в живота ни