Автор
Десислава Недева

Днес е Пълнолунието в Рак: Скандалите са необходимо зло

Пълнолунието в съзвездието Рак, което ще се случи на 10-ти януари, точно в 21:22 часа, ще бъде съпроводено от лунно затъмнение, което ще мултиплицира енергията от противопоставянето на двете светила Слънцето и Луната. Последното лунно затъмнение беше през месец юли 2019 г. и представлява негов огледален образ, което означава, че ако тогава сте имали проблеми в дадена сфера от живота (например в работата), то от утре очаквайте напрежение в противоположната (например в семейството). Нещата се случват по този начин, за да ви предоставят повече възможности за коригиране на поведението. Днес сте в ролята на добрата съпруга, утре – на бизнес дамата. И в двата случая ще се наложи да направите някакви компромиси. Къде тогава е истината? Целта на цялото това упражнение е да откриете за себе си баланса, с който можете да изпълнявате перфектно колкото си искате роли в обществото. Докато стигнете до това проникновение обаче, се пригответе за безброй недоразумения, злободневни проблеми или свръхчувствителност, която често ще предизвиква грандиозни скандали.



Това Пълнолуние ще бъде още по-наситено с емоции, защото освен със Слънцето, нашият единствен спътник се намира в опозиция и на Меркурий, което ни прави твърдоглави и неспособни да комуникираме адекватно чувствата си. Сатурн също се намира точно срещу Луната и хвърля своята сянка от депресивни мисли, отегчение и чувство за самота и несподеленост. В резултат ще страдат най-вече романтичните ни взаимоотношения.



В този момент, за щастие, идва на помощ Нептун, който успява да придаде известна доза мекота. Той ни дарява с неизчерпаемия си извор на чувствителност, състрадание, надежда и вдъхновение. Освен това ни прави по-осъзнати за грешките, които допускаме по пътя си, което може да доведе до една цялостна вътрешна трансформация. Сега е моментът да откажете цигарите например, или да започнете да посещавате фитнес залата, а защо не и да спрете да изневерявате на половинката си. По Пълнолуние стават чудеса и всичко е възможно.

Плутон също е намесен в картинката за съжаление, и то не по най-добрия възможен начин. Твърдият аспект, който сключва с Луната, ни прави буквално неконтролируеми в реакциите си, които, хайде, нека бъдем честни, са доста преувеличени и излишно драматични. Мишената отново ще бъде интимният ни партньор и във ваш интерес ще бъде да избягвате, доколкото е възможно, сериозните разговори, спорове и всякакъв вид споразумения. Нищо конструктивно няма да излезе от цялата тази работа, затова не задълбавайте, а си сипете една чаша червено вино и се опитайте да се изолирате от заобикалящия ви свят за известно време.



Тъй като Меркурий се намира в сърцето на Слънцето по време на лунното затъмнение, вероятно близък приятел ще окаже решаваща роля в това да не полудеем или да не напуснем Земята окончателно, защото Слънчевата система е решила да ни организира тройна блокада. Вслушвайте се в думите му, дори когато не говори конкретно по наболелите проблеми. В тях ще отриете вашето решение за тревогите ви. Дори да е просто едно изречение, хвърлено така в пространството, то може да задвижи цяла лавина от мисли, решения и събития. Ефектът на доминото, ефектът на пеперудата, както искайте го наричайте, но внимавайте и най-вече – слушайте.



Нека завършим с нещо оптимистично, защото все пак е хубаво да се съсредоточим върху позитивните неща от живота. Луната се намира в своята обител – съзвездието Рак. Да, може да не сте енергични и инициативни, но ще усещате помощ и закрила, които сякаш идват свише и ви дават такава вътрешна хармония, че вие приемате всички свои извратени нужди и инстинкти като нещо напълно нормално и оправдано. Винаги живейте с убеждението, че нещата са такива, каквито са поради някаква причина и не е нужно да правите нещо против волята и принципите си, само защото обществото така ви диктува. Слушайте сърцето си и ще разберете, че сте постъпили правилно, когато облаците се разсеят и можете да видите нещата кристално ясно.

Четете още: Седмичен любовен хороскоп за всички зодии