Автор
Ива Петрова

Ето кои са най-конфликтните двойки в зодиака

Астрологът Юлия Лифанова говори за това как да разберете основния си конфликт с човек от дадена зодия.

В астрологията всичките 12 знака на зодиака са разделени на шест групи, всяка от които отговаря на определена област или черта от характера. На професионален език тези групи се наричат оси, всяка от които съдържа две съзвездия. От гледна точка на логиката всичко е просто: тези два знака са противоположни в календара и са един срещу друг. Например Овен е календарно противоположен на Везни и точно на датите на тези знаци на зодиака настъпват пролетното и есенното равноденствие.

Смята се, че тези два знака винаги са в конфликт, защото между тях има аспект от 180 градуса, който се нарича опозиция. Следователно наистина представителите на тези знаци могат да се противопоставят един на друг.



Ето кои са 6-те основни конфликтни двойки в зодиака:

Овен и Везни

Конфликтите в тази двойка са свързани с факта, че Овенът е егоист, а Везните са насочени към диалог и компромис. Овенът се дразни от нерешителността на Везните, а Везните не разбират защо Овенът има думата "аз" на първо място и нежеланието да се съобразява с противоположната страна.

Телец и Скорпион

Конфликтите са свързани с факта, че Телецът обича красивата картина и по природа е идеалист в розови очила. А Скорпионът обича да сваля маските от хората и да навлиза в същината на проблема, показвайки истинската същност на нещата.



Близнаци и Стрелец

Конфликтите се дължат на факта, че Близнаците са контактна и общителна зодия, която улавя информацията и я предава без прекалено вглъбяване в същността. А Стрелецът обича фундаменталността, солидността и не толерира лекотата на Близнаците. Интересното е, че Близнаците в астрологията отговарят за семплите марки, а Стрелецът предпочита лукса – и двата знака са напрегнати заради външния вид на опонента си.

Рак и Козирог

Конфликти, основани на семейни и професионални ценности. Ракът се стреми към сигурност, създаване на семейство и е готов да даде всичко на нй-скъпите на сърцето си хора. И за Козирога социалната обвивка на живота му е много по-важна, но комфортът и семейният живот с деца го дразнят. Конфликтите винаги са на базата на излизане в отпуск по майчинство или твърде много потапяне в работата.

Лъв и Водолей

Колкото и силно да се привличат тези две зодии, те също така могат и да изпитват тотална непоносимост една от друга. Конфликти за спонтанност и правила може да възникнат във всеки един момент от тяхното общуване помежду им . Водолеят се дразни от Лъва с жаждата му за нарцисизъм и безделие, а Лъвът трудно се дава на дисциплината, рамката и логиката, наложени му от Водолея. И при двата знака става дума за творческа реализация, в която е важно да можеш да бъдеш дете (като Лъв), но в същото време да играеш по правилата на живота на възрастните и да поемеш отговорност за всичко (като Водолей).

Дева и Риби

Конфликтите между тези две зодии имат в основата си критичността на Девата и твърде спокойните състояния на Риби, които не приемат ограничителни рамки. Девата е знак на труд и детайлност, когато е важно да се действа по план и график. Но Рибите са свободни творци и отчасти бунтовници, за които има ред в хаоса. Интересното е, че и двата знака отговарят за медицината и здравето, така че намират общ език в грижата за тялото, храненето и естествения подход към начина на живот.

Четете още: Годината на Черния воден заек ще донесе огромни премеждия на тези 6 зодии