Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Как Астрологията може да ви помогне да си върнете изгубената любов

Любовта ви може да е наранена силно, особено когато този, когото искате, си отиде. Но ако не бяхте толкова заети да се самосъжалявате, бихте могли да се заемете да спечелите отново бившата си любов. Но как? Има някои основни правила, разбира се. Упражнявайте се в търпение, запазете достойнството си, следете личния си външен вид да е изряден и просто се опитайте да бъдете страхотния човек, в когото бившият ви се е влюбил по-рано.

Често просто да продължите със собствения си живот напред е достатъчно, за да накарате бившата си любов да се замисли отново. И ако наистина искате да увеличите максимално шансовете си да си върнете изгубената любов, използвайте Астрологията за това. Някои дни и часове са просто по-добри от други за приближаване до бившите любими с надеждата за щастлив край.

Ретроградна романтика

Две от най-добрите времена за възвръщане на изгубената любов са, когато Меркурий, планетата на комуникацията, или Венера, планетата на любовта, са в ретроградно движение. Когато тези планети тръгнат назад, хората стават по-интроспективни и замислени за връзките си. Миналото по-лесно може да изплува отново. Това означава, че вашият бивш/а, тогава е по-вероятно да мисли и за вас. Меркурий има ретроградно движение три или четири пъти всяка година, а Венера е ретроградна на всеки 18 месеца. Когато Меркурий е ретрограден, не е най-доброто време да започнете нова връзка, но е по-вероятно да забележите, че бившите ви поглеждат назад. Те ще се чудят дали са взели правилното решение, като са се разделили с вас и в зависимост от това как се държите (без да хленчите, натяквате или дебнете), може да осъзнаят, че са направили грешен ход.

И когато Венера е ретроградна, това е още по-силно време за призоваване на минали любови. Това е моментът да се държите готино и да оставите бившите си да дойдат при вас. Ретроградната Венера е мощно енергийно време, в което изгубената любов може да се появи отново, и когато това се случи, просто се съсредоточете върху това да бъдете щастливи и уверени в себе си и вижте как връзката ви се възстановява.

Друг важен момент е, когато Слънцето преминава през знаците, които Венера управлява - Телец и Везни. Това се случва всяка година през април/ май и август/септември, което прави тези месеци подходящо време да се свържете с бивш/а партньор/ка. Потърсете астрологичен календар, за да разберете точните дати, когато Слънцето ще премине през Телец и Везни, знаци на стабилност и взаимоотношения, след което се подгответе да направите своя ход. Изпратете случаен смс през това време, в което предлагате да се срещнете на кафе или за друго. След това се погрижете да изглеждате възможно най-добре и да сте върха. Погрижете се външно да изглеждате като самоуверени и жизнени, за да види вашият бивш партньор точно какво пропуска. В никакъв случай не бива да го притискате и да се оплаквате.

Гледайте Луната

Луната, която управлява емоциите, се движи бързо. Тя преминава през всеки знак за около 2,5 дни, носейки непрекъснато променящ се поток от нова емоционална енергия. Внимавайте кога Луната преминава през знаците Телец или Везни, или страстният Скорпион, ако искате да използвате секса като оръжие. Избягвайте да се приближавате към бившите, когато Луната е в знаци, които са изцяло делови, като Козирог или Дева. Също така внимавайте кога Луната нараства и намалява - когато нараства, ще имате по-голям късмет с любовта. И изчакайте около 12 часа след Новолунието, за да предприемете някакви действия, тъй като става дума повече за ново начало, отколкото за възкресяване на минала любов. Непременно следете Луната да не се движи и на празен ход. Тогава всичко предприето от вас ще е напразно.

Аспекти на любовта

Аспектите са ъглите, които планетите образуват помежду си, и ако внимателно наблюдавате аспектите, ще получите представа кога ще имате по-голям късмет в любовта. Когато Слънцето, Луната или планетите образуват нехармонични аспекти (квадратури, опозиция), не предприемайте нищо. Но когато те формират хармонични взаимоотношения (секстил, тригон), любовта получава зелена светлина.

Ще е добре да погледнете и вашата рождена карта за повече информация относно това кога може да действате, да реагирате или да изчакате търпеливо бившият/бившата ви да разбере, че е допуснал/а голяма грешка.

Тези съвети не ви гарантират 100%, че ще се съберете отново, но все пак това е времето, в което може да опитате да ги спечелите отново. А и в някаква степен нещата зависят и от поведението ви. Придържайте се към съветите и... Успех!

Четете още: Венера в тригон с Уран: очаквайте приятни изненади!