Автор
Десислава Недева

Как различните зодии слагат край на връзките си

Хората са социални същества и обичат да комуникират помежду си. Никой не си представя старините сам на дивана в хола и с няколко котки в краката си. Не всички връзки обаче са благословени да траят вечно. По една или друга причина избираме да прекратим отношенията си с някой, на който държим и сме обичали някога или все още го обичаме, но обичаме себе си повече. Дали ще треснем вратата и просто ще си заминем или ще страдаме в агония, докато чакаме другият да сложи край на връзката, зависи до голяма степен от зодиакалния знак.

Вижте как всяка зодия реагира, когато всичко помежду ви вече е приключило:

Овен

Импулсивността на Овена е пословична. В момента, в който реши, че иска да се разделите, той ще го направи. Без излишни драми, без манипулативни игрички, без недомлъвки. Кратко, точно и ясно. Освен това ще бъде брутално искрен в аргументирането си защо нещата вече са непоправими. Това може първо да ви шокира, но в последствие ще осъзнаете, че по този начин много по-лесно и безболезнено ще продължите напред.

Телец

Когато Телецът напуска някого, то най-вероятно е обмислял тази своя стъпка от много дълго време. За него е изключително трудно да зареже нещо, в което е вложил толкова много време, енергия и емоции. Но щом този момент настъпи, за него няма връщане назад. Самият процес на раздяла е придружен от дълги и задълбочени разговори, които създават усещане за близост и плавно преминаване от едно състояние в друго.



Близнаци

Раздялата за Близнаците е продължителен и изтощителен процес. Това е така, защото те не обичат да нараняват чувствата на другите. Ще ви подготвят предварително, така че неприятната новина да не ви дойде като гръм от ясно небе. Те са изкусни в разделите, защото за добро или лошо често им се налага да ги осъществяват. Поне ще го направят безболезнено.

Рак

Разделите при вас са съпроводени с ред сълзи, ред сополи. Възможно е да се разстроите дори повече от човека, на който съобщавате лошите новини. Знаем, че сте дали всичко от себе си, за да възродите отношенията помежду ви и сега ви е още по-мъчно, но дълбоко в себе си вярвате, че е за доброто и на двама ви.

Лъв

Краят на връзките при вас прилича на сцена от драматична холивудска продукция. Всичко във вашия живот е изпълнено с доза театралност, а раздялата е важен момент, така че ще се постараете да се запомни завинаги от бившия ви вече партньор. Със сигурност обаче няма да се отдадете на мъка и печал след края, а с нови сили ще се заявите в света на необвързаните.



Дева

Преди да теглите окончателно чертата в едни взаимоотношения, вие вече добре сте претеглили плюсовете и минусите на новосъздалата се ситуация. Отсрещната страна ще бъде подробно информирана защо се е стигнало дотук и какво точно е предизвикало финалното решение. Има вероятност това обяснение да бъде написано черно на бяло, а след като краят вече е настъпил, не очаквайте да останете приятели.

Везни

Везните бягат от конфликтите като дявол от тамян, ето защо на тях им отнема наистина дълго време докато се решат да излязат от връзка, макар и безперспективна такава. В по-голямата част от случаите просто се надявате, че вие ще сте зарязаните и няма да ви се налага да предприемате тази крачка. А дори и да го направите, ще бъдете толкова мили и снизходителни, че отсрещната страна може и да не разбере за какво иде реч.



Скорпион

Скорпионите изключително трудно се откопчват от дадена връзка. Те са влезнали толкова надълбоко в отношенията, че не желаят да ги приключват, дори когато вече са тотално токсични и за двете страни. Трябва да се случи нещо наистина шокиращо и непоправимо, за да накара един Скорпион да тръгне отново сам по своя път. Но когато това се случи, ще го направи със злоба и страст и дори може да поиска възмездие, ако се чувства достатъчно обиден и с накърнено достойнство.

Стрелец

Стрелците имат непреодолимо желание да се чувстват свободни, затова често живеят в отворени връзки, от които не им се налага нито директно да влизат, нито категорично да излизат. Когато са много изнервени и не виждат перспектива, те също не слагат точка, а по-скоро запетая. Оставянето на отворена вратичка е запазена марка на стила им на приключване на връзка.

Козирог

Когато Козирогът реши, че краят е настъпил, никой и нищо не може да промени решението му. Директно и без излишен драматизъм, финалният разговор бива осъществен, а багажът му отдавна е старателно прибран, за да се изнесе по възможно най-бързия начин. Отстрани изглежда студен и неемоционален, но веднага щом се озове сам между четири стени, сълзите ще издадат крехката му и ранима душа.



Водолей

Водолеите са от онзи тип хора, които се събуждат една сутрин с решението, че искат вече да бъдат сами. Идеалната връзка за тях е тази, в която се чувстват като необвързани, нищо че всъщност са. Веднага щом някой се опита да промени това статукво, те ще прекратят взаимоотношенията с едно щракване с пръсти.

Риби

Вие никога не преставате да се грижите за вашите възлюбени, Риби. Трудно излизате от една връзка и дори след като го направите, таите надежда, че можете да останете приятели. Често забравяте обаче, че това може да утежни раздялата. Въпреки това много добре осъзнавате, че това, че не сте идеални един за друг не означава, че не може да се обичате, затова рядко изпитвате лоши чувства към бившите си.

Четете още: Кой кого напуска: Ключът е в Асцендента