Автор
Десислава Недева

Какво ви плаши в любовта според зодията

Всеки човек се страхува от различни неща, когато става дума за истинска любов – страх от изоставяне, страх от насилие, страх от обвързване. В зависимост от характера на всяка една зодия, могат да бъдат квалифицирани няколко вида фобии в любовта. Вижте кои са те:

Овен

Овенът често се страхува да се обвърже с партньор, който не може да издържи на темпото му и е прекалено мързелив и неинициативен. Той не желае никой и нищо да го дърпа назад и предпочита да върви сам в любовта, отколкото да бъде зле придружен.



Телец

Телецът се страхува да отвори сърцето си, защото смята, че става прекалено уязвим и това го плаши. Той трудно допуска някой до себе си, защото страда от липса на самочувствие, което е най-голямата спирачка в неговия живот.

Близнаци

За разлика от Телеца, Близнаците пък се отварят прекалено бързо за нови любови, което означава, че през живота си са преживели много разочарования. Страхуват се, че отново ще бъдат предадени, затова не споделят тайните си и по този начин изглеждат сякаш водят двойнствен живот.



Рак

Като типични представители на зодия Рак, вие обичате с цялото си сърце, по-силно от всеки друг знак. Често се влюбвате в неподходящите мъже, които не могат да оценят вашата лоялност. След това ви е страх, че следващият отново ще ви приема за даденост и няма да бъде на вашето ниво.

Лъв

Лъвът се страхува, че няма да бъде достатъчно ценен за половинката си. Той копнее да го обичат и харесват заради самия него, а не само заради идеята за любовта. Лъвовете знаят какво представляват и държат и другите да виждат достойнствата им.



Дева

Девите се страхуват да се влюбят най-вече, защото не вярват, че заслужават любовта на другите. Те са критични не само към околните, но и към себе си и винаги подценяват своите качества и постижения. Това ги кара да се самоизолират и да не допускат никой близо до сърцето си.

Везни

Везните трудно изразяват своите емоции пред хората, които обичат. Те се страхуват, че ще отблъснат любимите си същества с прекалено студеното си поведение, но накрая отново издигат стени около себе си.

Скорпион

Най-големият страх на Скорпионите е от изоставяне. Те винаги се съмняват, че любимите им хора правят нещо нередно зад гърба им и тази мисъл ги побърква. Те се славят с не лек характер и са прекалено обсебващи в любовта, което им носи само страдание.



Стрелец

Вие сте от хората, които първи напускат кораба, когато стане ясно, че той ще потъне. Страхувате се да не бъдете изоставени, затова предпочитате вие да сте тези, които си тръгват от връзката. Хвърляте се в нова авантюра, без да дадете шанс на настоящата да разгърне пълния си потенциал.

Козирог

Козирозите се страхуват от любовта, защото тя ни променя, а те обичат всичко да остане такова, каквото е. Мисълта, че трябва да прекарат живота си с друг човек, с който да се съобразяват постоянно, ги плаши и те избягват да се обвързват прекалено бързо.



Водолей

Водолеите се страхуват от любовта, защото я смятат за нещо нереално, имагинерно, плод на човешкото желание и слабост. Да, обичта в семейството е нещо истинско, но когато става дума за любов между партньори, там вече наистина навлизаме в зоната на здрача.

Риби

Рибите също се страхуват от огромната промяна, която настъпва в живота им, когато в него се настани друг човек. Те обичат да разполагат напълно с време си и не могат да си представят да се съобразяват с желанията и капризите на своя избраник. Водите на голямата любов са прекалено дълбоки и се изисква време, за да се научат да плуват в тях както трябва.

Четете още: Как реагират отделните зодии, когато са нещастни в любовта