Автор
Десислава Недева

Кометата Neowise идва, вижте как ще пренареди живота ви из основи

Neowise е най-ярката комета, видима с просто око от десетилетия насам. Тя е открита от космическите телескопи на НАСА на 27-и март, 2020-а година.

Кометите винаги са предизвиквали страхопочитание, но и тревога, че представляват лошо предзнаменование. Никога обаче не са оставяли хората безразлични. Те сякаш носят съобщение от небесата. В миналото са смятали, че предвещават глад и войни.



За съжаление повечето комети се загубват от небосклона, когато приближат орбитата на Слънцето, но Neowise изглежда, че ще се задържи по-дълго време в небесата. Тя ще бъда видима за северната полусфера през целия месец юли, като най-подходящите дни за наблюдение са между 14-и и 19-и юли малко преди изгрев и след залез слънце.

Астрологичното влияние на кометите се разглежда според съзвездието, от което започва техният път и от градуса на зодиакалния знак, през който преминават. Твърди се, че успяват да предизвикат нагорещяване на земята, болести, епидемии, войни, промени в правителствата, урагани и дори земетресения и наводнения. Наблюдават се промени в поведението на хора, животни и природа. Кометите могат да предвещаят и изкачването на нов световен лидер, който може да бъде както военен, така и религиозен водач, реформатор, дори велик търговец.



Промените обаче не настъпват, преди да се състои най-близката среща между кометата и Земята, която ще се случи на 22-ри юли, 2020-а година. Мисловната точка, която Neowise маркира в този момент на небосклона се нарича перихелий. Когато през този перихелий транзитира Марс или Слънцето, ефектът от кометата започва да се манифестира. Промените стават все по-драстични и осезаеми като най-често засягат бизнеса и политиката, като се формират нов вид връзки и световни организации.



В момента на нейното откриване, кометата Neowise се намира в първия градус на знака Лъв и е в опозиция с Марс и Сатурн и в квадрат с Уран.

Опозицията на кометата със Сатурн е най-точният и значим аспект, който сигнализира за времена на ограничения, рестрикции, забавяния, изолация, депресия, парични загуби, безработица и бедност. Тя оказва сериозен натиск върху правителствата, държавните лидери и големите корпорации. Сатурн винаги ни принуждава да бъдем по-отговорни, търпеливи, практични, лоялни и да почитаме традициите. Интересно съвпадение е откриването на кометата с началото на епидемиологичната обстановка в световен мащаб. И точно поради напрегнатия аспект със Сатурн, пандемията предизвика такава голяма вълна от страх, смърт, страдание, безработица и геополитически промени.



Присъствието и на Марс в небесната констелация налива допълнително масло в огъня като предизвиква раздразнение на масите, жестокост, насилие, безредици и опасност от граждански войни. Особено голямо напрежение се усеща във военната служба, сигурността и отбраната. Тези времена на смут и недоволство ни заставят да бъдем силни, смели, инициативни и да не се страхуваме да ръководим собствения си живот.

Квадратурата с Уран от друга страна носи радикални промени и неочаквани събития, тревожност, повишено нервно напрежение, нещастни случаи и протести от масов характер.

Съзвездието Арго

Както вече споменах в началото, от особено значение при тълкуването на влиянието на кометата върху живота на Земята, е съзвездието, от което тя стартира своето приключение. Neowise бива забелязана за първи път в съзвездието Арго, което се асоциира с просперитет в търговията и пътуванията, както и със силата на човешките дух и съзнание.

Зодия Лъв

Кометата преминава през знака Лъв, като за първи път е забелязана да изгрява от изток, затова нейното влияние ще се усети по-осезаемо в страните от изтока. Там се очакват проблеми с етиката и морала, бунтове и граждански войни, особено в края на годината.

Цветовете на кометата



Според видни астролози, цветът на кометата може да бъде съотнесен към планетата, която се характеризира в тези нюанси. По последни данни от снимките, направени на кометата Neowise, основните цветове, които се наблюдават от изображението са златисто, оранжево и жълто. Тези три цвята се свързват респективно със Слънцето, Венера и Юпитер. Юпитер носи изобилие от плодове и зърнени култури, Слънцето предвещава пандемии и смърт на световни лидери, а Венера ни предупреждава за суша и проблеми с нежната половина на населението на земята – жените.

Когато кометата достигне своя перихелий, тя ще се намира в 29-тия градус на знака Близнаци и ще образува куинконс със Сатурн. Това ще се случи на 22-ри юли като ден по-рано ще отбележим слънчево затъмнение по време на Новолунието в Рак на 21-ви юли.

Куинконсът на Neowise със Сатурн ще предизвика дисбаланс между личната свобода и обществената отговорност, между нуждата да изразяваме себе си и наложените ни отвън ограничения. Необходимо е да подходим към новосъздалите се обстоятелства с внимание, търпение и отговорно отношение. Но освен това трябва да проявим гъвкавост и с отворено съзнание да се опитаме да се адаптираме бързо и лесно към новата реалност. Слънчевото затъмнение само ще подсили ефекта от влиянието на кометата. Близостта на фиксираната звезда Мекалинан ще ни зареди с инициативност, предприемчивост и ентусиазъм, но трябва да бъдем по-концентрирани, внимателни и трезви в преценката си, тъй като ще бъдем склонни да действаме импулсивно и безразсъдно, което може да ни навлече куп неприятности и загуби от личен и материален характер.



И нека не забравяме, че най-осезаеми събития ще се случат, когато Марс и Слънцето транзитират през този перихелий на кометата Neowise. За Марс това ще бъде датата 9-и април 2021, последван съвсем скоро и от преминаването на Слънцето през 29-тия градус на знака Близнаци, а именно 12-и юни 2021.

Четете още: Меркурий вече не е ретрограден. Време е за екшън