Автор
Десислава Недева

Меркурий вече не е ретрограден. Време е за екшън

Меркурий, който е ретрограден от 18-ти юни и обърква плановете ни за лятото, вече спира да ни ядосва и тръгва в директна посока. Това ще се случи на 12-ти юли, неделя, в петия градус на знака Рак.

В този ден Меркурий ще се присъедини към енергията на фиксирана звезда с изключително позитивно влияние. Тя ще придаде повече сила и защита на планетата на ума, интелекта и комуникацията и ще ни помогне да изразяваме своите идеи с по-голяма убедителност и яснота. Меркурий обаче остава в ретроградна сянка чак до 26-ти юли, когато ще се върне в същия градус на знака Рак, от който е започнало неговото ретроградно движение.



Квадратът, който се образува преди няколко дни между Марс и Меркурий създава опасност от необмислени действия и решения, така че не бързайте с планирането на задачите си, докато не премине и сенчестия период на най-малката планета от Слънчевата система. Не е разумно все още да се връщате към хобитата си, които включват бързо шофиране, управление на какъвто и да е сорт машини и съоръжения, както и да споделяте личните си позиции по обществени въпроси в социалните мрежи, особено ако са доста крайни. Опасността от агресивни коментари и враждебно отношение е твърде голяма, за да понесете публичния линч, който дори не заслужавате.



Малко по малко ще започнете да се връщате към живота, а приятните разговори с приятели, срещите с нови хора и досегът с нова и интересна информация ще ви даде нов прилив на енергия. Всички ще бъдем някак по-отворени за иновативните и нестандартни идеи, може би променени от новата реалност, в която ни се наложи да живеем поради пандемията от коронавирус и последващите социални рестрикции.



Моят съвет е да изчакате до 26-ти юли, когато мисълта ни ще стане много по-чиста, представите много по-ясни, а комуникацията – много по-лесна. Чак тогава правете своите планове, още повече, че тъкмо Луната ще е започнала своя новолунен цикъл, след като се е сляла с енергията на Слънцето на 20-ти юли. Тогава ще ви се отдаде невероятната възможност да поставите своята цел пред себе си и да не се отклонявате от пътя до нейното постигане. Тогава настъпва онова магично време, в което намеренията се превръщат в реалност!

Четете още: Юли ще бъде най-щастливият месец за тези 3 зодии