Автор
Десислава Недева

Меркурий навлиза в Стрелец и носи късмет на тези 5 зодии

Досега Меркурий се подвизаваше в знака на Скорпиона, където не се чувстваше особено комфортно, но на 1-ви декември планетата на мисълта и комуникацията ще се настани удобно в дълбокия и философски свят на Стрелеца. Този транзит подчертава промяната на енергията около нас и насочва вниманието ни към покоряване на нови хоризонти, разширение и впускане в редица приключения. Астрологично тази небесна рокада ще донесе много нови начинания и промяна на мисленето на всички нас, но тези 5 зодии ще бъдат особено положително засегнати от това положение на Меркурий в най-късметлийския знак от зодиака.

Телец

Транзитът на Меркурий в Стрелец предвещава за представителите на зодия Телец поставянето на ново начало в техния живот, както и получаването на изключително добри новини. Лошият късмет, за който се оплаквахте до вчера, ще остане погребан далеч в миналото ви и ще разберете, че монетата има две страни и можете и вие да се радвате на доброто стечение на обстоятелствата. Това повишава значително вашата мотивация за действие и за преследването на съкровените ви мечти и желания. Научили сте важни уроци от своите предишни грешки и вече сте по-мъдри от всякога, готови да завладявате нови върхове. Няма да забравите да се грижите и за себе си и да си почивате и глезите, когато се почувствате уморени или претоварени психически и физически. За да бъдете полезни както на себе си, така и на околните, трябва да бъдете в перфектно здраве, нали така?



Рак

Този транзит на Меркурий ще бъде особено благоприятен за представителите на зодия Рак. Както професионално, така и личностно, вие сте в търсене на хармония и баланс, които да ви носят удовлетворение и ето, че най-накрая ще успеете да ги постигнете. Здравословно също ще бъдете на ниво , всъщност отдавна не сте се чувствали толкова енергични и изпълнени с желание за действие и позитивизъм. Възползвайте се от тази повишена вътрешна мотивация, за да изпълните задачите, които сте си поставили в миналото, но така и не сте успели да намерите време и сили да работите по тяхното осъществяване.



Лъв

Движението на Меркурий ще въздейства силно върху желанието за учене и придобиване на нови квалификации на представителите на зодия Лъв. Възможно е да се прояви и като склонност да открият свое ново призвание или хоби, което е свързано с изкуство и творчество. Времето е изключително подходящо да започнат нов курс, който да им помогне в изкачването на кариерната стълбица или дори да сменят тотално професионалното си поприще. С подкрепата на звездите, всяко ново начинание ще завършва успешно и ще има добри перспективи за бъдещото им развитие като личности и като служители или предприемачи.



Скорпион

С преминаването на Меркурий в Стрелец, ще престанат всякакви конфликти, както вътрешни, така и външни, които са ви тревожили през последните няколко седмици. Ще ви се отдаде възможност да направите много добри сделки и да промените себе си и начина си на мислене в много положителна насока. Ще успеете да се научите как да не задържате лоши мисли и чувства, да не се обиждате толкова лесно и да не издигате стени около себе си, само защото някога сте били наранявани. През следващия един месец ще бъде особено подходящо за вас да стартирате нова балансирана диета и да започнете тренировки в домашни условия, с която да поддържате своя тонус. Не е лошо да опитате и по-нетрадиционни методи за раздвижване като спортна йога, тай-чи и други упражнения, с които ще подобрите не само физическото си, но и своето ментално здраве.



Водолей

Транзитът на Меркурий в Стрелец ще помогне на представителите на зодия Водолей да придобият небивал просперитет в своя живот, което от своя страна ще им даде самочувствие да разрешат проблеми и конфликти, както със себе си, така и с околните и да разсеят всякакви съмнения, предразсъдъци и блокажи. Тази решителност ще направи мисълта им много по-ясна и точна, а позитивният подход, който сa присвоили, ще ги изпълни с нова жизнена сила и свежи идеи за бъдещото развитие на техните планове. Ако досега сте страдали от обострянето на ваше хронично заболяване, Водолеи, то очаквайте всякакви възпаления в тялото ви да утихнат. Ще бъдете в перфектна умствена и физическа форма, така че се пазете и продължавайте в същия дух. Нещата ви се подреждат идеално, така че явно вървите в правилната посока.

Четете още: Седмичен любовен хороскоп за всички зодии