Автор
Десислава Недева

Меркурий секстил Марс: Сега е моментът да пишете на онзи, за когото си мислите постоянно

На 18-и април, Марс ще сключи секстил с Меркурий и ще промени начина ни общуване. Секстилът е хармоничен аспект, който успява да накара енергиите на две планети да заработят в симбиоза и да извлекат най-доброто една от друга. Както Марс, така и Меркурий са изключително интересни и наситени с различни нюанси планети, които обаче притежават крайно различна една от друга природа. Когато двете заработят в синергия, всички ставаме някак по-будни, с остра като бръснач мисъл и бързи рефлекси. В нас започва да се надига непреодолимо желание за преследване на целите и се чувстваме заредени с хъс и амбиция за успех на всички фронтове.



Какво още не знаем за Меркурий?

Преди да съдим за аспектите между двете планети, нека първо се запознаем в детайли с всяка една по отделно. Меркурий, въпреки малките си размери, е изключително важно и интересно за живота на земята небесно тяло. Работи основно по теми, свързани с комуникацията, мисленето и говоренето. В митологията Меркурий се явява римският еквивалент на гръцкия бог Хермес, вестителят на боговете. В астрологията, планетата се свързва със средствата за комуникация, връзките, ораторството, мисленето, кратките пътувания и рутинните дейности. Тя символизира практическите умения и решаването на проблемите с лекота. Енергията е бърза, неспокойна и игрива, но няма особена дълбочина в нея. Когато се намира в добър аспект с друга планета, тя влияе позитивно върху ежедневните ни задължения и начина, по който се справяме с възникналите проблеми в работата или домакинството.



Меркурий управлява социалните ни контакти, които са свързани с дейности като медии, риторика, публична администрация, литература. Въображението също се намира в нейния обсег на действие, защото с думи могат да се разкрият или прикрият много неща. Тя е неспокойна планета и енергията ѝ е непостоянна, умна, схватлива, игрива, но и малко подмолна и опасна. Управител е на два знака в зодиака и това са Дева и Близнаци, които проявяват тези нейни качества в най-чиста форма.

А за Марс?

Енергията на Марс е много различна от тази на Меркурий, но е също толкова динамична. Тук откриваме сила, физическа енергия, виталност, кураж и смелост. Марс е римският бог на войната, аналог на Арес в гръцката митология.



Тази планета се свързва с желанията и страстите на обикновения човек, първичния инстинкт и преследването на набелязаната цел. Където има намесен Марс, там има интензивност, динамичност и дори агресия. Негативната страна на тази червена планета е нейната необузданост, войнственост, насилственост и опасност от различни травми.

Когато тази дива природа на Марс се слее с интелекта на Меркурий, се счита, че ние можем да постигнем завидни резултати за изключително кратък период от време. Можем да си позволим да сме директни и открити в общуването си с околните, без да се притесняваме, че ще бъдем разбрани погрешно. В момента това е правилният подход, без задни мисли, задкулисни игрички и скрити козове. Всички карти на масата и смело напред към целта. Енергията и поривът ви за действие са толкова големи, че след като превърнете своите мечти в реалност, ще искате да помогнете на всички останали да направят същото.



Социалният и любовният ви живот ще разцъфтят благодарение на нарастващата ви харизма и интелектуална привлекателност. Придобили сте кураж и не бива да изпускате момента да пишете първи на онзи готин сладур, за когото мислите денонощно напоследък. Не забравяйте, че и той е на романтична вълна тези дни, заради влиянието на звездите върху всички хора на планетата, така че шансът да се получи нещо истинско от един безобиден, но горещ чат, е повече от голям.

Четете още: Кои са 6-те най-горещи зодиакални двойки