Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Меркурий в Козирог: нови идеи, носещи пари

От 7 декември до 11 февруари Меркурий ще транзитира в земния знак Козирог. Тази продължителност се дължи на ретроградната му фаза в този период.

В астрологията Меркурий е планетата, която управлява и влияе върху начина, по който предаваме нашите мисли, идеи и как се свързваме със света, така че има тясна връзка с ума. Козирогът е кардинален земен знак, управляван от Сатурн, планетата на кармата и отговорността, така че неговата енергия ни прави сериозни и амбициозни в области като кариера и пари. Когато Меркурий влезе в практичния Козирог, нашите мисли се спускат на земята, нашите идеи стават по-реалистични и комуникацията по-ясна. Влиянието на Козирога прояснява мислите ни, помагайки ни да усъвършенстваме най-важните и ползотворни идеи. Също така можем да бъдем по-директни в комуникацията си по време на този транзит. Многото мисли, които се въртят в ума ни, са по-лесни за организиране.

Когато Меркурий преминава през владенията на Козирог, това са дните, в които се засилва стремежът да постигнем най-амбициозните си дългосрочни цели. Меркурий в Козирог се държи по методичен и подреден начин, факт, който е от полза за Меркурий, тъй като е непостоянен по природа. Транзитите на планетата отразяват начина, по който общуваме помежду си и когато Меркурий преминава през Козирог, разговорите обикновено са кратки, ясни, ефективни и по същество.

Земните знаци Телец, Дева и самите Козирози ще се чувстват добре, както и Скорпион и Риби. Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей не са свързани в основни аспекти с Козирог, така че те ще почувстват влиянието на този транзит по смекчен или по-скоро неутрален начин.

Не така стои въпросът с кардиналните знаци - Овен, Везни и Рак, които ще получат нехармонични аспекти от Меркурий: квадратури в случая на първите два и опозиция на последния. В настроението на представителите на тези знаци може да се появи нарастваща нервност и безпокойство. За предпочитане е да избягвате инициативите. Важно е да знаете, че тези затруднения са временни.
До 3 януари Меркурий и Венера ще вървят заедно и ще благоприятстват интелектуалните качества и хармоничната комуникация, но след като Меркурий стане ретрограден на 29-ти в края на месеца, ще започне да се отдалечава от планетата на благополучието и любовта, която пък ще премине във въздушният знак Водолей. Другите по-значими контакти ще бъдат с по-бавните планети: с Уран ще направи тригони на 17 декември, на 9 и на 30 януари; с Нептун ще влезе в секстили на 25-ти декември и 2 януари.

Тригонът на Меркурий с Уран носи интелектуален подем. Този аспект ще окаже влияние върху мисленето, което може да бъде творческо и оригинално. Може да бъдете осенени от внезапни интуитивни прозрения или да ви сполетят гениални идеи. Времето е благоприятно за инженерите и хората занимаващи се с електронни технологии, за изучаващите астрология и парапсихология. Увеличат се добрите известия. Подходящо е за вземане на решения и водене на преговори. Може да възникнат внезапно поводи за кратки пътувания, които ще се окажат изгодни или интересни.

Аспектите с Нептун засилват интуицията, проницателността и творческото въображение. Това са дни на творческо израстване. Доверявайте се повече на интуицията и вътрешния си глас.
Меркурий ще влезе в ретрограден период от 29 декември до 18 януари. Всеки ретрограден период на Меркурий е време, когато недоразуменията и несполуките са нещо обичайно. Нещата, свързани с Меркурий - разговори, преговори, технологии, пътувания - са склонни да се объркват. Когато Меркурий ретроградира конкретно през Козирог, той се насочва към областите от живота, които управлява Козирогът: нашата кариера, амбиции и обществен статус. Може да се претърпят неуспехи в работата, да има сблъсъци с властта или да се понесе удар върху имиджа от някои, които пряко са засегнати от транзита на планетата.



Четете още: Същински деца: 4-те зодии, които се държат незряло