Автор
Теодор Муховски

Наистина ли съществува 13-та зодия и как се нарича тя

Появата на информация за възможното съществуване на 13-та зодия разбуни не само света на астрологията. Какви биха били хората, родени под тази звезда, ако Змиеносеца влезе в хороскопа?

Преди няколко години астрономическият свят се разбунтува, когато се оказа, че 12-те зодиакални знака, които познавахме досега, трябва да бъдат разширени с още един - с много противоречиво име. Това е Змиеносецът. Малка част от неговите съзвездия се намират между съзвездията Скорпион и Стрелец. Доскоро обаче се смяташе, че този знак е твърде малък, за да се смята за самостоятелен знак от зодиака. Възникна въпросът трябва ли Змиеносецът да бъде включен в хороскопа?



Змиеносец - съществува ли наистина 13-та зодия?

Змиеносецът е 13-ият знак от зодиака, за който се говори още в древен Вавилон. По това време е споменат от астронома Птолемей. Границите на неговото съзвездие, известно още като Змиеносец, са определени през 1930 г. от Международния астрономически съюз.

През 2016 г. НАСА заяви, че съзвездието, състоящо се от 12 зодиакални знака, е твърде бедно и трябва да бъде разширено, за да включи Змиеносеца. Неговият сезон ще продължи от 29 ноември до 18 декември. Това означава, че хората, родени в тези дни, биха могли да опишат новата си зодия по този начин.



Астролозите обаче отказват да го направят. Говори се, че Змиеносецът е останка от някогашното съзвездие на Змията, свързано с гръцкия бог на медицината Ескулап. Убит е от Зевс по молба на Хадес - царят на подземния свят и света на мъртвите. Той е бил заплаха за него, защото лекувал и възкресявал мъртвите. Така съзвездието на Змията е било разделено.

Така се родил Змиеносецът, който така и не навлязъл официално в хороскопа.



Но какви биха били хората от тази зодия, ако това се случи?

Змиеносец - характеристики на хората, родени под 13-ия знак на зодиака

Хората, родени между 29 ноември и 18 декември, само ако им беше дадена нова зодия, със сигурност щяха да имат корав характер. Змиеносецът се намира между Скорпион и Стрелец, огнените и водните знаци на зодиака. Следователно хората, родени под тази звезда, от една страна, биха били нежни и чувствителни, от друга страна, те биха могли моментално да изпаднат в гняв и истерия.

Хората от Змиеносец биха били гладни за знания и жадни за страст. Те са родени учени, лекари, преподаватели. Мистерия би било второто им име и понякога могат да бъдат страшни - точно като хората, родени под знака на Скорпион.

Четете още: Снахи от Ада - момичетата от тези три зодии са ужас за свекървите