Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Най-точният месечен хороскоп на всички зодии за април (2-ра част)

Сезонът на Овен разпалва нов огън. Той носи невероятно смели, жизнени и свежи енергии, които могат да ни накарат да се почувстваме сякаш цял нов свят се отваря пред нас.


Везни – Скъпи Везни, през април сте в момент, в който можете да изберете нов път, по който да вървите и това ще бъде важно решение. Трябва да покажете адаптивност към всяка промяна или отлагане.

Марс в Рак и в квадрат към вашия знак, който се формира и се освобождават много силни сили, които първо трябва да бъдат обуздани, в противен случай могат да избухнат в агресия. Препоръчва се повече сън, водене на здравословен живот, медитация, да не се претоварва организмът. Въпреки това планетата воѝн ви прави по-динамични по отношение на работата и кариерата и ще предприемете инициативи за осъществяване на плановете, които обмисляте от дълго време. Трябва да държите всичко здраво в ръцете си.

Препоръчително е да пазите силите си като цяло и да живеете по-спокоен живот, тъй като жизнените сили от Слънцето в опозиция в знак Овен не идват на сто процента. Ако напоследък работата ви изтощава, крайно време е да се отпуснете и да си вземете почивка. Планетата на късмета Юпитер, която също се намира в опозиция, размива добрите перспективи пред вас. Някои представителите на знака може да изпитвате страх да вземете момента в свои ръце, да скочите напред, без да знаете точно как хората около вас ще се почувстват или ще реагират на това, което правите.

Възможно е да има известно психическо напрежение или може би финансови затруднения, особено във връзка със задържани плащания, които все още не са извършени, неизплатени заплати.

Плутон също може да донесе важни развития в любовния ви живот от новата си позиция, въпреки че те ще се усещат бавно. Вашият фокус в живота се измества към хората около вас и отношенията ви с тях. Този месец ще донесе нови преживявания. Вие ще ги създадете сами, но съдбата ще ви предложи и няколко варианта да се насладите на живота пълноценно.



Скорпион – Скъпи Скорпиони, сезонът на Овен ви носи невероятно вдъхновяваща и творческа енергия, която със сигурност ще ви донесе нови възможности и идеи. Ако имате нужда от промяна, сега е моментът. Обърнете внимание на нови вдъхновения и възможности.

Положителното този месец е, че Марс премина в знак Рак и сега е в много благоприятен тригон, който ще донесе още повече сили, поради което сега можете да се захванете и с много трудни проекти! Сатурн премина в Риби. Сега могат да се открият много добри възможности и да повлияят положително на живота ви.

Препоръчително е да се съсредоточите в работата, тъй като именно тук могат да възникнат проблеми. Коригирайте незабавно всички грешки, предотвратявайки тяхното развитие и вливането им в по-сериозни проблеми. Може да има неща, които ви харесват в работата, и може да има неща, които ви е трудно да правите. Има колеги, на които можете да разчитате, има и такива, които са ви врагове.

Обърнете внимание на децата, тийнейджърите. Може да имат нужда от вашата подкрепа. Ако сте родител, детето ви може да бъде във фокуса на вниманието ви през този месец, което може да затрудни живота ви. Но също така е възможно да възникне здравословен проблем, който временно да ви извади от работата или бизнеса. Избягвайте големите и безполезни разходи, пестете пари.

Този месец ще привличате вниманието и ще създадете нови приятелства. Ще се сблъскате и с нови предизвикателства, но ще успеете да ги преодолеете благодарение на силната си воля и самочувствие. Представителите на творческите професии ще почувстват прилив на сили и ентусиазъм, ще работят усилено и продуктивно.

През април ще получите добри възможности в сферата на любовта и връзките. Ако вече имате връзка, трябва да обърнете повече внимание на партньора си и да заздравите отношенията. Ако сте свободни, бъдете отворени към нови възможности и запознанства. Бъдете уверени в себе си и ако трябва, поемете вие инициативата.

Стрелец – Скъпи Стрелци, април е наистина изобилен месец, много богат месец - наситен със събития, пълен с нови възможности, с подаръци и награди. Много неща се променят този месец. Нов сезон е и можете да усетите промяната на вятъра.

Началото на април започва с необходимостта да се изправите пред бъдещето по нов начин. Вселената ви помага да направите съвсем нови стъпки и да тръгнете по различен път. Вие сте в процес на промяна и това е част от нов начин на мислене. Съсредоточете се върху професионалното си развитие. Що се отнася до творческите ви планове, може да решите да изоставите някои и да започнете нови.

През първата половина на месеца трябва да обърнете повече внимание на личния живот и отношенията, а през втората му половина може да разчитате на успех в кариерата и бизнес отношенията.

Марс в Рак събужда на свой ред страстни силни чувства. Могат да се случат неща, които да ви направят изключително напрегнати. Може да попаднете в объркващ сценарий, генериран от емоционални проблеми в отношенията с някой близък човек. Внимавайте да не бъдете въвлечени в спорни и конфликтни ситуации. Търсете винаги компромиси. На този етап е крайно време за вашето здраве да премахнете стреса от себе си. Търсете начини за отпускане. Ако се чувствате уморени и тревожни, опитайте се да се дистанцирате от проблемите поне за един дълъг уикенд.

Ако се намирате в позиция, в която трябва да отворите сърцето си към партньора си или когато очаквате същото от него/нея, трябва да разрешите тези въпроси през първата половина на този месец. Ако вече сте във връзка, може би някои важни проблеми, пред които сте изправени с партньора си, ще бъдат решени, но ако не успеете и между вас има разрив, бързо ще запълните празнината с друго. Хороскопът сочи, че от втората половина на месеца животът ви ще бъде по-спокоен и хармоничен. Ако сте необвързани, тогава имате много големи шансове да срещнете любовта сега.

Вие често сте мотиватори за околните и ги зареждате със своята енергия. Вдъхновявайте, смейте се и разпространявайте радост във света около вас.



Козирог – Скъпи Козирози, месецът, който основно ще ви донесе много положителни промени, е този, който започва сега и ще ви направи още по-оптимистични за бъдещето. Съчетайте приятното с полезното и пожертвайте малко пари за саморазвитие.

Силите на Марс трябва да бъдат насочени в правилна посока, за да не преминат в агресия. Марс, който ви влияе от срещуположния ви знак, засилва борбеността и агресивността ви и затова ще изпитвате нужда да отстоявате мнението си. Проявявайте самоконтрол. Опитайте се да овладеете емоциите си, защото само човек, който изглежда разумен и уравновесен, ще постигне истински успех в комуникацията.

Ще имате добри възможности, които ще се окажат полезни в бъдеще, ако бъдат своевременно грабнати и използвани. Този месец ще имате повече работа, отколкото можете да поемете. Внимавайте за колеги, които не искат да действат екипно и не се държат колегиално. Отделете време и за почивка, работата ще почака. Ако си починете добре, ще откриете, че вие и работата ви върви по-добре и умът ви е отворен за нови идеи. Но не казвайте на никого за тези ваши идеи.

Месецът изисква от вас да нарушите ограничаващите вярвания, които могат да попречат на развитието ви. Ситуация от миналото се връща с намерението да бъде разрешена веднъж завинаги. Сатурн, който премина в знака Риби, сега (и през следващите около три години продължава) ще ви отправи предизвикателства и подтикне да "пресеете през сито" отношенията си с хората от близкото ви обкръжение. Те могат да включват връзки с братя и сестри, братовчеди и други близки роднини, дори връзки със съседи! Вероятно това време ще ви направи по-интровертни и ще чувствате, че не искате много да общувате, защото най-вероятно ще смятате, че хората, с които говорите, не могат да ви разберат.

Ще намерите някакво приемливо решение във вашите взаимоотношения. Опитайте се да угодите повече на партньора си, но ако нещо не ви харесва, поправете го. Вашият любовен живот може да се ободри. В съществуващите отношения може да има много хармония между вас.



Водолей – Скъпи Водолеи, предстои един интересен и вълнуващ месец. През първата половина на април може да почувствате напрежение и нервност, но още през втората половина на месеца ще започнат да се случват необходимите промени. Някои Водолеи ще сменят работата си или ще има промени в работната им среда, които ще им бъдат от полза.

Този месец трябва да обърнете повече внимание на въпроси, свързани с финансовия сектор, тъй като изглежда, че може да има забавяне на парите, които очаквате, или да се появят извънредни задължения. Марс в Рак ви дава енергия и мотивация в работата ви, но е възможно да има разногласия с колеги, като същевременно трябва да внимавате и за дребни инциденти. Доста натоварващ период е към средата на месеца, тъй като комбинацията от професионални и други задължения ще увеличи умората и вероятно ще създаде раздразнение у вас.

Юпитер предлага красиви възможности във всички области на живота, които най-вероятно ще се сбъднат и на които можете да се радвате. Импулсивните емоции ще са характерни за първата половина на месеца, така че трябва да внимавате. Преживявате ключови промени този месец, които ще ви помогнат да израснете в себе си. Ще си върнете силата на ума си, ще го усъвършенствате и ще отключите нови врати за възприятие.

Що се отнася до любовта, първата десетдневка Венера е в предизвикателен квадрат към знака ви, поради което е необходимо много внимание, за да не възникнат различия в областта на отношенията. Отделете време да бъдете със семейството, бъдете мили с близките си, разкрасете своето пространство и се отпуснете в уюта на дома. Втората половина на април е прекрасна за добри запознанства. Възможно е човек, когото възприемате като приятел, да ви „разкрие картите“ и да признае чувствата си към вас или пък чрез приятел да срещнете човек, който да харесате и с когото да влезете във връзка.



Риби – Скъпи Риби, април ще бъде особено важен, ще изисква от вас съзнателни усилия и енергична активност. Този месец ще бъде натоварващ в професионалния сектор, тъй като изглежда ще се появят нови отговорности, които ще ограничат времето ви и ще повлияят на настроението ви. Сатурн ви призовава да разгледате внимателно проблемите, свързани с професионалните взаимоотношения и партньорства и да не ги оставяте да се уреждат сами. Единственото условие за успех ще бъде способността и желанието да поемете отговорност и инициатива.

Марс в Рак формира много полезен тригон към знака ви, като силните енергии и качества сега ще се проявят по много положителен начин, а това са, наред с други неща, смелост и решителност, инициативност и ентусиазъм. А вашият управител Юпитер със сигурност също ще подкрепи тези, които станат по-активни.

Трябва внимателно да наблюдавате здравето си - хроничните заболявания могат да се влошат и да донесат усложнение. Интуицията ви ще стане ваш верен спътник този месец.
Преразгледайте начина, по който общувате с околните и изразявате мислите и чувствата си. Венера в Близнаци от средата на април ще ви донесе хармония в отношенията със семейството, въпреки че нейната квадратура със Сатурн ще извади на повърхността минали ваши проблеми, които трябва да бъдат решени сега на всяка цена. Марс в Рак също носи напрежение и битки с половинката ви, но в същото време стимулира страстта, която съществува между вас. Може би, ако се възползвате от чисто еротичната част, ще успеете да балансирате някои ситуации и да ги успокоите.

Вероятно ще започнете да ставате по-общителни и социални, и е много вероятно да направите важни нови запознанства с хора, които ще останат в живота ви. Ако сте необвързани, е много вероятно да възникне нов флирт там, където не го очаквате, може докато сте на разходка с приятели, пътуване или на среща с хора от вашето обкръжение.

Към 1-ва част >> Най-точният месечен хороскоп на всички зодии за април (1-ва част)