Автор
Десислава Недева

Новолунието в Близнаци сбъдва дълго чакана наша мечта

На 22-ри май, точно в 20:39 часа, ще настъпи Новолунието в Близнаци, което ще бъде подкрепено от хармоничен аспект със Сатурн. Тази небесна конфигурация ще ни изправи пред процеси на възстановяване, връщане на работа, осъществяване на сериозен напредък по дългосрочни наши проекти. Прогресът няма да е светкавичен и ще изисква време и усилия, но Сатурн ще ни зареди с необходимото търпение и постоянство.



Всяко Новолуние бележи края на един и началото на нов цикъл от 28 дни. Съвпадът на Слънцето и Луната ни залива с мощната си енергия, която ни зарежда с ентусиазъм и инициативност. Времето е изключително подходящо за нов летящ старт в кариерата, нова връзка или прилагане на нов подход в живота като цяло.

Както вече споменах, съвпадът между Слънцето и Луната и тригона им със Сатурн носи едно по-сериозно и отговорно отношение. Използвайки здравия си разум и усет към практичното, ние ще успеем да си поставим реалистични цели, които да реализираме в последствие. Благодарение на своята лоялност, непоколебима решителност и постоянство ще вървим смело напред към осъществяването на своите мечти и ще получим заслужено признание. Дори и под стрес, с лекота ще преодоляваме несгодите, защото знаем за какво се трудим и вярваме, че успехът ни очаква, а той никога не идва лесно.



Напредваме бавно, но сигурно, а резултатите от нашите усилия ще бъдат дълготрайни, поставяйки началото на бъдещия ни просперитет. И тъй като всичко ще сме постигнали със собствени сили и много ограничения, победата ще бъде още по-сладка, а самочувствието ни – здравословно повишено.

Влиянието на това Новолуние ще даде отражение и върху създаването на нови приятелства и бизнес партньорства, тъй като ще проявяваме взаимно уважение и разбиране един към друг. Връзките, които възникнат сега, особено с по-възрастни мъже от нашето обкръжение, ще останат сериозни и ще ни донесат множество ползи. Използвайте подкрепата на звездите и почерпете от мъдростта на старото поколение. Тези отношения не са случайни и е разумно да се замислим какво можем да научим от тях за бъдещото си развитие като личности и професионалисти.

По време на самото Новолуние ще оказва влияние и енергията на друга небесна конфигурация, а именно квадратът на Нептун с Меркурий и Венера. Тя ще внесе объркване, дезинформация, липса на яснота и опасност от погрешно интерпретиране на разговорите, които провеждаме. Освен това има потенциален риск да потънем в параноични мисли, както и да станем жертва на измама или измяна. Пазете се от лъжци, неверници и прекалено напористи търговци, а ако имате неотложни бизнес сделки, потърсете помощта на професионални съветници или доверени приятели, които да ви придружат. В интимните отношения е възможно известно идеализиране на партньора, което като цяло не е толкова лошо за момента, но когато ефекта на Новолунието отмине след две седмици, грозната истина никак няма да ви хареса и падането от високо наистина ще ви заболи.



Новолунието в Близнаци ще съвпадне с фиксираната звезда Алкиона. Тя е най-светлата звезда в звездния куп Плеядите и се намира в съзвездието Бик. Името ѝ в гръцката митология се свързва с Алкиона, майката на Етуза, а в превод от арабски означава „кралица, която се съпротивлява на злото“. Тя прави хората по-амбициозни, оптимистично настроени, спокойни и интелигентни. Благодарение на тригона, който Сатурн хвърля към Слънцето, Луната и Алкиона, ние ще полагаме усилия и упорство, които ще ни донесат почести и слава и ще ни изстрелят на върхови позиции в кариерата.

И сега идва любимият ми момент – писането на желания. Това Новолуние ще се случи в късните часове на деня, така че спокойно можем да се усамотим след работа у дома, да заемем удобна поза и когато достигнем душевно спокойствие, бистър ум и силна концентрация, да запишем мечтите си на лист хартия. Не забравяйте да изберете червен химикал, да сложите дата в горния ляв ъгъл и да на пишете името си отдолу, като обещание, че желанията ще се случат именно на вас. А какви да бъдат темите, които кореспондират най-силно със знака Близнаци? Нека ви дадем насоки със следващия списък от утвърждения, над които да медитирате, докато съставяте своя личен списък на копнежите:

1. Пускам контрола лесно и доброволно
2. Комуникирам с останалите с удоволствие
3. Всеки ден научавам нещо ново
4. Обичам да се движа и да бъда активен през по-голямата част от своето време
5. Използвам ума си за най-възвишени цели



Затворете очи, представете си всички свои желания сбъднати. Как се чувствате в този момент? Усещате ли мириса на хартията, когато четете учебника по анатомия, защото в мислите си вече сте приети „Медицина“? Позволете на съзнанието ви да сбъдне вашите мечти и дайте всичко от себе си в реалността. Тогава магията се случва, както и животът, точно такъв, какъвто си го представяте.

Четете още: Как ще се отрази ретроградният Юпитер на обществото и на всяка една зодия