Автор
Ива Петрова

Предсказанията на Едгар Кейси за Трета световна война

Мрачните прогнози са може би първата асоциация, която предизвиква у повечето от нас споменаването на името Едгар Кейси. Малцина обаче са онези, които знаят, че знаменитият американски пророк има и позитивни пророчества.

Известен е с предсказанията си, направени по време на сън и записани от стенограф. Те наброяват около 14 хиляди и са на най-различни теми. Медиите често публикуват сензации, според които някои от тези предсказания се сбъдват. Доколкото ги е давал в състояние на транс, напомнящо сън, той е получил прозвището „Спящия пророк“

Днес ще насочим вниманието ви към онези от тях, които се отнасят до близкото бъдеще и които все още не са се сбъднали.



Кейси прави интересно предсказание за велико откритие, което ще докаже завъртането на Слънчевата система около звездна система, съставена от Арктурос и Плеадис.

Ясновидецът предвижда и вероятността от избухването на Трета световна война. Той предупреждава за размирици, които ще се зародят около проливите Дейвис, и в Либия, и в Египет, и в Анкара, както и в Сирия, около проливите в Австралия, в Индийския океан и Персийския залив.

По думите му ще бъдат направени и няколко значителни археологически открития относно произхода на човека. Те ще доведат до революция в начина, по който се разбират човешкият произход, космологията и религията. Кейси заявява, че това ще се случи, когато човечеството достигне едно по-високо ниво на духовност. Откритията ще бъдат направени в Египет (в близост до Хеопсовата пирамида), в областта Бимини (където е възможно част на Атлантида вече да е открита) и в Юкатан (мястото, където астероид е убил динозаврите).

Кейси предвижда бъдеще, в което Китай ще бъде: "люлката на християнството, отнасящо се до живота на хората." Тъй като китайското комунистическо правителство вече е спряло своята културна война срещу религията и демокрацията и подтиква към ограничаване практиката на будизма, няма никаква причина за съмнение, че китайският будизъм един ден ще се превърне в "люлка на християнството."

Кейси предвижда, че в Лос Анджелис и Сан Франциско, както и в много части на Западния бряг ще настъпи унищожение. Промени в земната повърхност ще настъпят също и в централната част на Съединените щати. Пророкът говори и за постепенното топене на полярните ледове, което евентуално ще доведе до наводнение на много крайбрежни региони. Това би могло да бъде причина и за големи промени в бреговите линии по света.

И накрая, Кейси предвижда настъпването на една нова ера на просветление и мир за човечеството.

От множеството сбъднати предсказания, които Кейси прави, следва това, че неговите пророчества за бъдещето трябва да се разглеждат сериозно. Кейси обаче не пропуска да отбележи, че бъдещето не е фиксирано, а е подвластно на промяна в зависимост от изборите, които човешката цивилизация съумее да направи. Злото оже да бъде преборено единствено и само благодарение на човешката воля, казва той.

Четете още: Най-ужасяващите предсказания през 2023 според пророчествата на Баба Ванга