Автор
Десислава Недева

Ретроградният Уран е тук, за да промени живота ни завинаги

Уран обръща своя ход и започва да се движи ретроградно на 15-и август. Тази негова фаза ще продължи чак до 18-и януари 2021 г. Той няма да напусне пределите на знака Телец, в който се е настанил удобно, и въпреки негативното влияние на квадратурата между Марс и Юпитер сключва доста хармонични аспекти с други планети.

Времената определено са динамични и трудни, хората се страхуват от последиците от пандемията, повечето рестрикции все още са в сила, но секстилът на Уран с Венера и Луната ще ни поднесе вълнуващи възможности за повече забавление, удоволствия, романтика, финансови постъпления и мощна творческа енергия.



Ретрограден Уран

Всяка година Уран навлиза в своя ретрограден цикъл от 155 дни, който се изразява с вътрешни промени, в резултат на външни събития в нашия живот. Аспектите, които транзитен Уран сключва с вашите лични планети, ще дадат повече яснота за това какъв тип промени ви очакват и в коя сфера на вашия живот.

Вероятно сте в очакване на големи размествания в пластовете на вашето ежедневие или от известно време се опитвате да предизвикате определено събитие, което така и не се случва. Ето, сега с обръщането хода на движение на Уран, ще имате възможността да изживеете вътрешна промяна на начина ви на мислене и отношението ви към света, което ще ви помогне най-после да станете свидетел на своята мечтана реалност. В повечето случаи се касае за това вие самите да си позволите да бъдете по-свободни.



Ако пък усещате голямо вътрешно напрежение и тайно се бунтувате срещу статуквото, сега е моментът, в който ще осъзнаете наивитета и глупостта на своята младост и ще придобиете по-голяма осъзнатост за грешките, които сте допуснали до този момент. Когато овладеете хаоса в душите си, всичко постепенно ще си дойде на мястото.

Аспектите на ретроградния Уран с други планети

Съвпадът между Луната и Венера е една от най-позитивните конфигурации в астрологията. Прегръдката на тези две небесни тела ще сключи хармоничен аспект с ретроградния Уран и ще се отрази изключително благотворно върху романтичния ни живот.



Влиянието на Венера в съвпад с Луната е меко, нежно и любящо. То ще ни помогне да се отпуснем и да се свържем на по-дълбоко ниво с нашите собствени чувства. С лекота ще споделяме мисли и емоции с любимите си хора и ще изразяваме себе си в обществото по най-успешния и адекватен начин. Обичаме себе си, чувстваме се красиви и харизматични, което ни помага да заздравим интимните си отношения. Време е за любов и парти. Не е изключено да завържем ново приятелство или да срещнем сродната си душа. Поради вътрешния мир, който сме постигнали, успяваме да се изразяваме дипломатично и сме склонни да простим, ако някой искрено поднесе своите извинения.

Секстилът между Луната и Уран ще ни направи по-възприемчиви към нови техники и подходи както в личния, така и в професионалния ни живот. Интуицията ни работи перфектно и ще ни подкрепи във взимането на бързи решения, които ще имат положително въздействие върху живота ни. Следвайте инстинктите си без страх и предразсъдъци и новите хоризонти сами ще се открият пред вас.

Секстилът между Венера и Уран ще ви донесе вълна от емоции в социалния и любовния ви живот. Ще се чувствате желани и харесвани, а усетът ви към красивото може да се изрази в уникален моден лайфстайл, който ще решите да следвате. Излъчвате увереност, свежест и хъс, който ще привлича хора на действието, с които ви очакват незабравими мигове на щастие и вълнуващи преживявания.

Липсата на каквито и да е задръжки ще бъде особено полезна за тези от нас, които са по природа срамежливи. Времето е изключително благоприятно за хората на изкуството, които ще получат небесно вдъхновение и ще създадат шедьовър, с който да привлекат вниманието на околните. Финансистите също са облагодетелствани от тази небесна конфигурация и могат спокойно да се подготвят за солидни парични постъпления. Само трябва да вземат решение как най-разумно да ги инвестират.

Парад на ретроградните планети

В периода от 15-ти август до 9-ти септември 2020-та година, пет планети ще бъдат едновременно ретроградни. Това са Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон. Подобно явление се случва изключително рядко. В такъв момент животът на Земята се забавя и хората имат усещането, че живеят в паралелен свят и не са пригодени да се справят с него. Тогава вътрешната сила и увереност силно намаляват, а се засилва чувството за изолация и липса на принадлежност. Започваме да се отчуждаваме един от друг, да не проявяваме разбиране и толерантност и в света се случват все повече нещастия и инциденти.

В тази нова реалност, която сякаш се движи на забавен каданс, ние имаме по-голям шанс да израснем духовно и да постъпваме зряло. Този процес ще ни помогне да открием вътрешния мир, който винаги сме търсили.

Четете още: Вижте как ретроградният Нептун преобръща света на всяка една зодия