Автор
Десислава Недева

Синя Луна в Телец ще озари небосклона в нощта на Вси Светии

На 31-ви октомври, точно в 17:50 часа, ще настъпи Пълнолунието в Телец. Тъй като това е второто Пълнолуние за месец октомври, то носи романтичното название Синя Луна. Това е рядко събитие, което притежава мощен заряд и характеризира енергията на целия есенен сезон за годината.

Пълнолунието в Телец ще попадне в непосредствена близост до гиганта Уран, затова всякакви неочаквани събития и непредвидени промени са възможни в хода на събитията. Тъй като ще бъдем крайно неподготвени за това, което съдбата има да ни поднесе, ще се засили нашето усещане за безпокойство и нетърпение. Няма да можем да седнем спокойно и да се насладим на промените, които ще ни направят по-мъдри и достойни хора. Този съвпад на Луната и Уран е изключително мощно и разрушително явление, което ще влияе върху живота и съдбата на хората през следващите две седмици. Ситуацията допълнително ще се утежни от ретроградния Меркурий, който квадратира Сатурн и ще се обърне в директна посока чак на 3-ти ноември. Дотогава внимавайте много какво говорите, защото думите ви могат да наранят някого или да затворят врати пред вас, за отварянето на които сте положили много усилия в миналото. Не искате заради лошата си преценка в момент на ярост или обида да се откажете от всичко, за което сте мечтали досега, нали?



Емоционалната нестабилност и бунтарско поведение могат да доведат до странни реакции, импулсивни действия, резки промени в посоката на движение и дори инциденти от всякакъв характер. Опитайте се да успокоите ума си и не се поддавайте на настроенията, които бушуват във вас. Медитирайте или спортувайте активно през следващите две седмици, за да канализирате натрупаното напрежение по един конструктивен начин, защото в противен случай, резултатите от нашите необмислени постъпки могат да бъдат катастрофални. Както в преносен, така и в напълно буквален смисъл.



Неочакваните събития и резките промени, за които споменах по-горе, могат да имат доста отрицателен ефект най-вече върху отношенията ни с околните и личните ни връзки. Може да ни се наложи да се разправяме с нервни изблици, емоционални привързаности, раздели, уединение и като цяло с липса на стабилност и сигурност в общуването ни с околните.



Най-добрият подход, с който можем да неутрализираме това променливо и непредсказуемо влияние на Пълнолунието, е да проявим гъвкавост и добра адаптивност към трансформацията, която сме заставени да преживеем. Ако си изиграем добре картите, пред нас ще се разстелят хиляди нови възможности за позитивни промени и креативни събития в нашия живот. Най-после ще се радваме на свободата сами да ковем съдбата си и да следваме уникалния път на нашите души. Ще заявим себе си и своята автентичност без предразсъдъци и без страх, че сте бъдем съдени за това, което всъщност сме. Какво по-приятно и отпускащо изживяване от това да разгърнем до краен предел пълния си потенциал, нали?

Четете още: Картите Таро разкриват какъв ще бъде месец ноември за всяка една зодия