Автор
Десислава Недева

Слънцето застава срещу Юпитер и Плутон. Промяната е неизбежна!

Опозицията между Слънцето и Юпитер ни предоставя уникални възможности за успех, късмет и усещане за щастие и вътрешно удовлетворение. Без особени усилия всичко си идва на мястото, сякаш винаги сме вярвали, че сме родени под щастлива звезда и най-накрая животът ни го доказва. Внимавайте обаче да не се главозамаете от успеха си, защото ви очакват големи загуби, затруднения и понижено самочувствие.



Ако по природа сте стеснителни и консервативни натури, то този транзит ще ви донесе голяма позитивна промяна в настроението. Най-накрая ще получите признание за усърдието, което сте полагали и работата, която тихомълком сте си вършели съвестно и отговорно. Наградата за вашите заслуги ще повиши вашата увереност и ще ви мотивира да постигате още по-високи резултати. Но ако сте онези самодоволни наперени лъвчета, които имат склонността да се перчат с постиженията си, този период е двойно по-опасен и ще подложи на тест вашето поведение и мотивите, които стоят зад действията ви и ще ви подтикне към личностно и духовно израстване.



В сряда, на 15-ти юли, в точна опозиция на Слънцето ще застане и друга планета от Слънчевата система, а именно, най-отдалечената от него – Плутон. Този транзит често води след себе си някакъв вид катарзис – личностен, професионален или партньорски. Той е породен от продължително саморазрушително поведение, като някакъв вид зависимост, шпионаж или прекален инат. Във връзките се проявява като проблеми с чувството за собственост, ревност и манипулиране. Може както да сте жертва на такъв тип психически тормоз, така и самите вие да сте склонни към подобно тиранично отношение. Пазете се от скандали, физическо посегателство, нервни кризи и пътни инциденти. Не предизвиквайте конфликти и се опитайте да бъдете по-бдителни и внимателно в общуването си с околните и с поведението си зад волана. Човешката воля винаги стои над небесните влияния, затова проявете мъдрост и негативните влияния на планетите могат да бъдат успешно преодолени.



Изключително опасно е в такива смутни времена да действаме прекалено агресивно, самонадеяно и егоистично. Не подценявайте силата на промяната, която трябва да дойде от вас самите. Ако не се опитате да анализирате поведението си и отказвате да трансформирате пороците си в нещо градивно, сценарият наистина ще бъде катастрофален не само за вас, но и за вашите близки.

От голяма помощ за вас ще бъде да осъзнаете, че не всичко в този живот се намира под ваш контрол. Поведението на останалите не е ваша работа. Единственото ви задължение е да управлявате начина, по който реагирате на случващото се около вас. И въпреки, че егото ви може много да пострада от ефекта на този транзит, неговото влияние е изключително благотворно за бъдещото ви развитие като личности. Не се съпротивлявайте на промяната, защото тя така или иначе ще се случи, със или без вашето одобрение. За да бъде по-лесно и с по-малко щети, по-добре да стане доброволно. Когато преминавате през този труден период, помнете, че всичко се случва за ваше добро. Когато бурята премине, вие ще бъдете личност, която е преминала през еволюцията на своята душа и сега ще преживява всичко по един по-осъзнат начин, който ще ѝ донесе щастие и удовлетворение, каквито не е изпитвала никога досега.

Четете още: Седмичен любовен хороскоп за всички зодии