Автор
Ива Петрова

Телците били прахосници, Козирозите – твърде ретро: Какви са модните грешки на всяка зодия

Всяка жена, независимо от възрастта, мечтае да бъде красива, забележима и в крак с модата. Факт е обаче, че не всеки е склонен да следва модните тенденции просто защото не му допадат и не отговарят на неговия стил. Истината е, че дизайнерите все още не са измислили дрехи и визия, които да се харесват и да са идеални за всички.

Нещата, които носим, могат да превърнат Пепеляшка в принцеса и обратното. Освен това, представителите на една и съща зодия често правят едни и същи стилови грешки. Нека поговорим за тях.

Овен

Вашата енергия е винаги толкова ярка и секси, че няма как да останете незабелязани. Но понякога, за да подсилите тези качества, сте склонни да стигате до крайности – например, или да носите тоалети тип „избодени очи“, или да заложите на такъв разкрепостен стил, който да не оставя почти нищо на въображението. Друга грешка, характерна за представителите на тази темпераментна зодия, е когато се опитват да скрият огнената си енергия зад твърде романтичен вид. Резултатът е пълен дисонанс между силната вътрешна енергия, която притежава зодия Овен и начина, по който изглежда отвън.

Телец

Вие сте от тези, които имат пълен гардероб, но нямат какво да облекат. Основната стилова грешка на Телеца е страстният шопинг и купуването на неща, които изобщо няма да облече, по какъвто и да било повод, но на които, по една или друга причина не може да устои, виждайки го в магазина. Дори и фактът, че нещото може да не е с правилния размер или с грешния цвят, няма да ви спре. Друга особеност на стила, която често се среща при Телците, е прекалено подчертаната женственост. Да, това се случва и ако облечете розова полупрозрачна блуза с дълбоко деколте.

Близнаци

От една страна, може да изглеждате така, сякаш току-що сте слезли от корицата на списание. Но сляпо следвайки модните снимки, губите собствения си стил, сливайки се с тълпата. Освен това, по-възрастните Близнаци могат да изглеждат малко неуместно, обличайки се в тийнейджърски дрехи и опитвайки се да се преструват на млади ученички. От друга страна, Близнаците могат да игнорират модните тенденции толкова много, че всяко хипи да умре от завист. Подобно на Телците, представителите на тази зодия също събират впечатляващ гардероб. Вярно е, че е трудно да се намери рационална мисъл в него и да се създадат стилни визии. Всичко изглежда като събрано от различни места и закърпено по изключително несъвместим начин.

Рак

Когато чувствителните Раци искат да изглеждат секси, те правят фатална грешка – от красива мистериозна принцеса, в най-добрия случай, се превръщат в нелепа Джулия Робъртс от „Хубава жена“. Другата крайност на Раците е внимателното отношение към дрехите. От една страна, това е добре. Но от друга – те могат да не купуват нищо ново за себе си с години и да ходят в същото „и в празник, и в делник“. Липсата на модни новости често ги превръща в скучни сиви мишки в очите на околните.



Лъв

Лъвовете, като кралски особи, често стават заложници на навика „скъпо-богат“. Купуват само бутикови дрехи, за предпочитане с маркови етикети. Те може да подминат с пренебрежение модели, които са на забележително по-ниска цена. Лъвовете забравят, че цената не винаги отговаря на качеството. Освен това не си струва да плащате повече, само защото е име на известен бранд. Друга често срещана грешка на Лъвовете е да се обличат луксозно, но не на място. Изобилие от кристали на футболен мач или вечерен грим на бизнес среща едва ли може да се счита за правилното решение.

Дева


Девите са може би едни от най-противоречивите зодии по отношение на стила. От една страна те обичат класиката. От друга – не се срамуват от еднодневните неща, чиято мода пламва внезапно и изчезва почти моментално. Комбинирайки класиката с излезли от мода ултра-ярки елементи от тоалета си, Девите могат да изглеждат нелепо. Добавете към това любовта към бижутата и всякакви аксесоари и ето го – еклектичен, но не винаги стилен тоалет.

Везни

От раждането си имате безупречен вкус. Но понякога си мислите, че модата е измислена за глупаци: много по-лесно е да създадете един стил на обличане, съставен от известен брой любими тоалети, чиято мода в един момент изтича, но вие им оставате верни. Това може да направи стила ви твърде скучен. Рядко се срещат ярки цветове или модерни аксесоари в гардероба на Везни, а за нещата от последните колекции обикновено мълчим.

Скорпион

Да бъдеш секси и привличащ вниманието е може би мечтата на повечето момичета. Но Скорпионите често прекрачват границата на откровената вулгарност и лошия вкус. „Твърде“ е думата, която описва стила на Скорпиона. Твърде стегнати, твърде провокативни, твърде ярки, твърде открити. И понякога това "прекалено" отива в друга посока – прекалено обемно, прекалено натрапчиво, прекалено безвкусно дори. Толкова много, че е трудно да видите не само вашата привлекателност, но и себе си.

Стрелец

Още една зодия, която следва всички модни тенденции, без да се съобразява с това дали въпросният тоалет им отива лично на тях. За тях модерно и стилно често са думи синоними. Но опитвайки се да облекат едновременно всичко, което са видели в списание или на модния подиум, Стрелците не преценяват дали това нещо ще ги прави повече, или по-малко привлекателни. Стрелците са склонни и на друга крайност. Те са страстни хора. Ако модата не е включена в списъка с теми, които ги интересуват, те загърбват външния си вид толкова много, че лесно могат да се окажат склонни да носят едни и същи дрехи дълго време.

Козирог

Модерен? Не, няма такова животно. Секси? Какво имаш предвид? Консерватизъм и постоянство – това са характеристиките на гардероба на Козирозите и тяхната основна стилова грешка. Едва когато обърнат внимание, че дрехата се е протъркала или поскъсала тук-там, Козирозите може да се сетят, че не би било лошо да наминат в близкия магазин за нова такава. При възможност в същия стил и цвят.

Водолей

Стилът на Водолея често е неразбран. Защото той е най-важният моден експериментатор сред всички знаци на зодиака. Понякога той се увлича малко и тогава стилът може да се окаже абсолютно шокиращ. Освен това, Водолеите често са склонни да се обличат неуместно и да озадачават другите. Тук има само един съвет – изразете себе си, но по начин, който не плаши околните. И нека тоалетът ви да бъде поне малко по-туширан откъм фрапиращи аксесоари: например не носете шапка с пера или светлозелени чорапи с мини пола на важни служебни срещи.

Риба

Комфортът, креативността и емоциите са в основата на стила на зодия Риби. Но той често не се комбинира с актуалните тенденции. Представителите на знака залагат не толкова на модерни неща, а на такива, които отговарят на настроението им. Например те най-спокойно биха заложили на удобен и широк суитшърт дори за бизнес среща.
Желанието да се облечете удобно ви кара да носите едно и също нещо дълго време. Склонност, която ви прави да изглеждате в очите на околните по-скоро ексцентрично нелепи.

Четете още: Ето кои зодии се нуждаят СПЕШНО от психотерапия