Представителите на някои знаци от зодиака се увличат от мистичното, от невидимото, в това число - и от магии. Просто искат да контролират света около себе си. Или пък постоянно усещат диханието на Висшите сили. За разлика от други знаци, които здраво са стъпили на Земята. И така - кои са най-мистичните зодии?

1. Скорпион
Този знак обожава да разплита тайни. Той с интерес чете криминалета или гледа шоу от рода "Битката на екстрасенсите". Привлича го всичко загадъчно. Увлича се от свръх възможностите на човека. И доста често започва да развива собствени екстрасензорни качества.
Скорпионът по-често от другите знаци се увлича от магии. Той иска да управлява света. Или в крайна сметка - да управлява поне собствения си живот. А магията позволява това да се случи. Но Скорпионът помни и за опасностите, на които е изложен всеки, тръгнал по този хлъзгав път.
Искаш по магически начин да влияеш на другите - тогава бъди готов да получиш ответен удар.
Скорпионът е внимателен. Той търпеливо се промъква към тайната, за да я разгадае. Старателно изучава всички "улики" и си прави изводите както най-добрите детективи. Този знак е запленен от теми като граничното съществуване между живота и смъртта.
Той жадува да получи отговор: какво е Там, в другия свят? И непременно ще намери отговор, който да му донесе удовлетворение.

2. Риби
Представителите на този знак също се увличат по мистичното. Но за разлика от Скорпионите те не са изследователи и търсачи. Рибите се нуждаят от нещо съвсем друго. Те искат да проникнат в дълбокия смисъл на живота в нашата Вселена, да почувстват, че са в единство с нея, да се слеят в прекрасна хармония. Поради това много от тях са увлечени от езотериката, уфологията и духовното развитие.
Рибите постоянно търсят диханието на Висшите сили. Те виждат красотата наоколо, която често другите не виждат.
Капките дъжд, стичащи се през пролетта по улуците - как възхитително преливат на светлината на Слънцето в цветове. Мирисът на окосена трева или на току-що изпечени кифлички.
Всичко изброено не е просто източник на удоволствие. Рибите виждат в тези малки проявления на обкръжаващия ги свят красотата на Вселената. В такива моменти тяхната душа започва да лети от щастие. Рибите изпитват вдъхновение и могат да се занимават с творчество. Те разбират нематериалната същност на този свят и искат да проникнат в тънките проявления на Висшите сили.

3. Рак
Представителите на зодия Рак повече от всички останали вярват във всевъзможни народни поличби и поверия. Стараят се да ги забелязват и спазват, за да не си навлекат проблеми. Раците четат както своя, така и хороскопите на цялото си семейство. Купуват талисмани, произнасят защитни молитви.
Родените под съзвездието Рак, особено жените, често се обръщат към гледачки, магьосници, астролози и екстрасенси.
Те са убедени, че съществуват скрити сили във Вселената. И е по-добре да се сприятелят с тях, за да си осигурят късмет в настоящето и бъдещето.
Раците вярват, че Вселената им изпраща знаци. За различните хора те са различни. Но всички представители на тази зодия ги обединява вниманието към подобни моменти. Например счупеният клавиш може да означава за Рака, че днес не бива повече да се занимава с важни дела. За друг кучешкият лай може да предвещава неприятности. По този начин те си създават свои собствени поличби.

Четете още: Рицарството е в кръвта им: Само 5 зодии влизат в тази класация. Кои са те?